Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt ktory sam loguje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
no_face
Witam,

chcialbym sie zapytac o jedna sprawe. Przestawie to na przykladzie, tak bedzie prosciej. Mam formularz logowania, sklada sie on z 2 pol login i pass i przycisku wyslij ktory wysyla formularz do skryptu ktory go obrabia. Chcialbym napisac skrypt ktory majac dane do logowania potrafil wejsc zalogowac sie samodzielnie. Czyli tak jakby sam skrypt nacisnaby przycisk wyslij. Da sie to jakos zrobic?
crash
No pewnie o curl" title="Zobacz w manualu php" target="_manualu się poczytać nie chciało?
no_face
Dzieki za ukierunkowanie, nie wszystko tam rozumiem wiec poszukam cos w ojczystym jezyku smile.gif

edit

No i pojawily sie problemy, mam taki skrypcik
  1. <?php
  2. $c = curl_init(); 
  3.  curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "http://stronka/login.php"); 
  4.  curl_setopt($c, CURL_POST, 1); 
  5.  curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, "username=ktos&password=jakies"); 
  6. curl_exec($c); 
  7. curl_close($c);
  8. ?>

i po odpaleniu go wyswietla mi sie stronka do logowania i nic innego sie nie dzieje, poza tym ze troche na kolorach utracila.
crash
A nie sprawdzasz jeszcze czy formularz został wysłany? Znaczy czy nie wymagasz jeszcze przesłania "kliknięcia" w submit?
no_face
Nie znalazlem nic innego co by odpowiadalo za wyslanie formularza, mi sie wydaje ze odpowiada za to fragment:
  1. <?php
  2.  
  3. $a = curl_exec($c);
  4.  
  5. ?>

nadal nic, moze ktos troche objasni zastosowanie, lub odesle do jakiegos artykolu, czytalem juz sporo, wszedzie jest podobnie, moze nie wiem dokladnie jak to zastosowac, prosze o pomoc.
crash
Ja nic nie mówiłem o tym, że to wina CURL'a tylko to, że nie wiesz o co chodzi. Miałeś dodać zmienną login do danych POST, bo tego wymaga skrypt logowania.

A tak nawiasem mówiąc, w taki sposób raczej nie uda Ci się na długo zalogować do phpBB.
no_face
Dzieki, tak dziala, tylko rzeczywiscie tylko na chwile, zaraz jest redirect smile.gif
To np loguje sie na ogame.pl za pomoca skryptu:
  1. <?php
  2. $c = curl_init();
  3. curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "http://www.ogame175.de/game/reg/login2.php");
  4. curl_setopt($c, CURL_POST, 1);
  5. curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, "pass=jakies&login=jakis");
  6. curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
  7.  
  8. $a = curl_exec($c);
  9. curl_close($c);
  10. echo $a;
  11. ?>

i wyswietla mi, ze podane haslo jest niepawidlowe (sprawdzalem 3 razy haslo jest okej), czy to znaczy ze jest cos tam zabezpieczone?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.