Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Oszustwa w konkursie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bonekdg
Witam was bardzo serdecznie, jestem tu nowy i dopiero raczkuje w php.
Ale nie o tym jest ten temat.

Biorę udział w konkursie http://pewnasprawa.pl/poszukiwania_konkursowe.php
Są tu oszuści którzy w jakiś nieznany mi sposób wpływają na liczbę swoich głosów.
Głos można oddać raz z jednego IP w całym konkursie i raz na dzień z tego samego maila.

Organizator poinformował mnie że nie jest wstanie oddzielić głosów fałszywych od prawdziwych.
Na pewno nie są to głosy oddane z proxy ponieważ w ciągu 3 minut jeden Pan nabił 3000 głosów.

NP. DentoImpreza miał
o 10.21 miał 19000
10.22 miał 20000
10.23 210000 głosów

Bardzo prosiłbym was o pomoc. Nie chodzi mi o oszustwo.
Chce uświadomić organizatora jak można wpłynąć na głosy i chce żeby najlepszy filmik wybierało JURY.
Jeśli nie wierzycie to proszę sami napiszcie im jak to nabijają, ja chce tylko sprawiedliwości.

Dziękuje wam wszystkim z góry za pomoc!
erix
Co ma do tego forum PHP?
bonekdg
Jesteście w tej dziedzinie ekspertami tylko wy potraficie mi pomóc.. Jeśli wybrałem zły dział do tego tematu to proszę o przeniesienie.
Dominator
Nie będziemy za Ciebie mówić organizatorowi, że są oszustwa. Jedynie możesz napisać długi i stosowny argument dlaczego miałby tak wybierać.

Chociaż ja uważam, że nie zgodzi się, gdyż gdy będzie X tysięcy prac to nie będzie każdej sprawdzać indywidualnie.
Nie wiem czy tak można zrobić, ale chyba można zrobić jedno ciasteczko na jeden user agent smile.gif
erix
Cytat
Nie wiem czy tak można zrobić, ale chyba można zrobić jedno ciasteczko na jeden user agent

Ta, i w maszynie wirtualnej zinstancjować kilkaset przeglądarek z różnymi UA...
bonekdg
No zmiana useragent działa. Tylko nie wiem jak omineli podawanie emaili. Bo nie wierze że ktoś założyć 30000 maili i to zautomatyzował.

Dzięki wam za pomoc.
Pilsener
Cytat
Bo nie wierze że ktoś założyć 30000 maili i to zautomatyzował
- a wierzysz, że zakładanie kont email (np. na php.pl) jest automatyczne i nie ma tam wyrobników z dłutami i siekierami? Kto mi zabroni postawić serwer z milionem kont pocztowych? I napisać program co będzie zakładał email1, email2, email3 i tak aż prąd odłączą albo CBA wpadnie smile.gif
abort
A po co aż zakładać milion kont?
Na normalnym serwerze jako serwer SMTP ustawiamy np. postfixa, zakładamy JEDNO (tak, JEDNO) konto, a w postfiksie w konfiguracji ustawiamy sobie "recipient_delimiter" i mamy tyle adresów ile zapragniemy. Na jednym koncie tongue.gif

http://comments.gmane.org/gmane.mail.postfix.user/225953
pitu
Co do e-maili to można użyć gmaila dla e-mail nazwa@gmail.com działać będą adresy typu:
Kod
nazwa+1@gmail.com
nazwa+2@gmail.com
nazwa+3@gmail.com
nazwa+jakistekst@gmail.com
itp.

na.zwa@gmail.com
na.z.wa@gmail.com
na........zwa@gmail.com
itp.
bonekdg
No tak. To prawda. Ale to już jakiś bot musi wpisywać i potwierdzać te emaile. Dziwi mnie to że aż tyle osób ma dostęp do takiego programu.

3000 glosow bez programu w 3 minuty ręcznie nie potwierdzili.
Normalnie kto najwięcej kombinuje ten wygrywa.
cv65
W ogóle nie wiem kto projektował tą stronę, ale zamula niemiłosiernie.

Wystarczy mieć przykładową liste mailingową. Jako że skrypt niewysyła żadnych potwierdzen swojego maila, więc taką oszukaną liste mailingową jest bardzo prosto wygenerować z losowych znaków.
Następnie puścić foreach na każdą linijkę i curlem atakować z parametrami na: admin/inc/scripts/send-mail.php
erix
Cytat
Ale to już jakiś bot musi wpisywać i potwierdzać te emaile. Dziwi mnie to że aż tyle osób ma dostęp do takiego programu.

Wystarczy jedna?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.