Mam problem z zapisem danych do bazy MySql, a dokładnie to tablicy z danymi. Tablica jest tworzona dynamicznie poniżej kawałek kodu. Podczas próby zapisywania wyrzuca mi taki błąd:
Fatal error: Call to a member function save() on a non-object in .... in line 150, dokładnie chodzi o ten kawałek kodu: $BonusesRows->save(); nie mam pomysłu czemu to nie działa ;/
if($params['bonuses'] == 1)//miejsce kategorie { $i = 0; foreach($params['bonuses_id'] as $val) { $BonusesRows[$i] = new Model_TrainingBonuse(); $BonusesRows[$i]->Trainings_idTrainings = $record->idTrainings; $BonusesRows[$i]->Bonuses_idBonuses = (int)$val; $i++; } $BonusesRows->save(); }
A tutaj dołaczam część danych jakie są wysyłane z formularza i zapisywane do $params
'bonuses' => string '1' (length=1) 'bonuses_id' => 0 => string '1' (length=1) 1 => string '2' (length=1)
Tak mniej więcej wygląda tablica do której mają zostać zapisane dane:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `nazwa`.`Trainings_has_Bonuses` ( `Trainings_idTrainings` INT NOT NULL , `Bonuses_idBonuses` INT NOT NULL , ENGINE = InnoDB DEFAULT CHARACTER SET = utf8 COLLATE = utf8_polish_ci