Na wstępie przepraszam za mały zastój, ale kilka ważniejszych spraw w tym czasie wynikło. Do rzeczy:
Cytat(CuteOne @ 20.06.2011, 01:04:25 )

Tworzenie pliku z danymi...
<?php
$sql = mysql_query("SELECT * FROM players WHERE name='user1' OR NAME='user2'");
$toWrite = '';
$toWrite .= $row['NAME'].','.$row['ID']."\r\n"; // tu sobie zapisuj jakie dane chcesz
}
$handler = fopen('plik.txt', "w");
to odczytu pliku służy funkcja fread
To działa. Ładnie zapisuje do pliku.
Cytat( @ 20.06.2011, 10:03:33 )
Masz tablice, tablice serializuj (
serialize), zserializowaną zapisz do pliku (
file_put_contents). Później odczytaj unserialize i masz tablice. Po co regexy i pętle tutaj zaprzęgać?
BTW, php 5 wyszło 9 lat temu, funkcje typu
file_get_contents czy
file_put_contents powinny być na porządku dziennym.
Nie do końca wiem na czym polega serialize.
Zrobiłem:
$tabliczka= serialize($tablica['NAME'].','.$tablica['SCORE'].','.$tablica['KILLS'].'\r\n');
I przed NAME są jakieś syfy, w dodatku ja potrzebuję pętle raczej, bo musi mi to układać jak ranking, czyli pozycjami oraz je numerować. Tak jak teraz na to patrzę, to ten zapis jest bez sensu...
Jeszcze raz może napiszę:
Potrzebuję z tych 3 tablic zrobić 2 rankingi. 1 z tablic 'NAME' i 'SCORE' i zapisać. Później 2 ranking z tablic 'NAME' i 'KILLS' i zapisać.
Później te rankingi zapisać (zarchiwizować) przez dodanie do crona, by robił zrzuty każdego 1 dnia miesiąca. <--to sobie zrobię sam, w tym akurat pomocy raczej nie potrzebuję.
Dalej przykładowo:
Dla każdej osoby ('NAME') odjąć same wartości 'SCORE' i 'KILLS' ze zrzutu z 1.06.2011 i 1.07.2011, by otrzymać PRZYROST, czyli wartość, która przez ten miesiąc przybyła w tych tablicach.
Gotowy, ranking (a właściwie 2) dodać do crona, by się wysyłał jako temat na forum phpbb3 (<-- to sobie zrobię sam, w tym akurat pomocy raczej nie potrzebuję.
Sam wygląd (układ) rankingu mogę sobie posortować dopiero w ostatnim pliku generującym temat na forum, więc wcześniej on może mieć jakiekolwiek postacie, tylko żeby łatwo było obliczyć każdemu 'NAME' przyrost.
Myślę, że nie namieszałem za bardzo.
Pozdrawiam.
EDYCJA:$naglowek = ",name,score,kills \r\n";
$toWrite .= $nr.'.,'.$row['NAME'].','.$row['SCORE'].','.$row['KILLS']."\r\n";
$nr++;
}
$date= date('d-m').'.csv'; $plik= fopen($date, "w"); $wszystko = $naglowek.$toWrite;
file_put_contents($date, $wszystko);
$row=1;
if (($plik = fopen("$date", "r")) !== FALSE) { while (($wyswietl= fgetcsv($plik, 1000, ",")) !== FALSE) {
$row++;
for ($c=0; $c < $num; $c++) {
echo $wyswietl[$c] . "<br />\n"; }
}
}
Po tym wszystkim, chyba powinienem mieć stworzone tablice nick[], score[], kills[], nie? Czy zrobiłem coś źle, że tych tablic nie ma?