Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Szukałem i nie znalazłem odpowiedzi.
Możliwe że coś pominąłem więc jeśli się powiela problem przepraszam.
Muszę zrobić formularz zamówienia, gdzie z bazy będzie pobierana lista produktów, przy każdym z nich pole text do wpisania ilości sztuk.
Formularz pobiera dane, przesyła zaznaczone pola, ale pojęcia nie mam jak podpiąć pole textowe.
Formularz ma wysłać na maila określone zamówienie do zdefiniowanej osoby.
<?php include('dbdef.php.inc'); include('logintest.php'); { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'mail@domena.pl'; // Adres e-mail adresata $subject = 'temat'; // Temat listu $message = "Dziękujemy za wysłanie formularza<br><a href='mailsender.php'>Powrot</a>"; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $value) { { { } } } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <form action="?" method="post"> <?php $query = @mysql_query('SELECT toners_list.id, producers.prod_name as producent, toners_list.model, toners_list.color FROM toners_list, producers WHERE producers.id=toners_list.prod_id ORDER BY toners_list.id ASC'); if (!$query) { } <td style='width: 45px;'></td> <td style='width: 120px;'><p class='data_table_title'>Producent</p></td> <td style='width: 90px;'><p class='data_table_title'>Model</p></td> <td style='width: 90px;'><p class='data_table_title'>Kolor</p></td> <td style='width: 90px;'><p class='data_table_title'>Sztuk</p></td> </tr>"); $id = $tdata['id']; $tproducent = $tdata['producent']; $tkolor = $tdata['color']; <td><input type='checkbox' name='' value='$tmodel, $tproducent, $tkolor' /></td> <td>$tproducent</td> <td>$tmodel</td> <td>$tkolor</td> <td><input type='text' name='ilosc' size='2' maxlength='3' /></td> </tr>"); } ?><input type="submit" value="Zamow!" /> </form> <?php } ?>
Pomóżcie proszę jak to dopiąć.