Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy Opłaca się odpalić nowy portal internetowy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zort
Witam pisze do was z bardzo dziwnym pytaniem powiedzcie mi czy opłaca sie teraz odpalić nowy portal internetowy (O2, Onet, WP, Interia, itp...) jak tam to proszę o rady czego wam brakuje na tych portalach co byście chcieli zmienić na nich a ja postaram się to spełnić. A jak jednak powiecie żeby dać se spokój to powiedzcie dlaczego questionmark.gif dry.gif
Riklaunim
jeżeli masz z pół miliona złotych to możesz taki portal rozkręcać tongue.gif
phpion
Cytat(zort @ 2.02.2009, 23:15:34 ) *
Witam pisze do was z bardzo dziwnym pytaniem powiedzcie mi czy opłaca sie teraz odpalić nowy portal internetowy (O2, Onet, WP, Interia, itp...).

Jasne, w sumie jakbyś go nazwał zort.pl to masz szansę się przebić. Nie trać czasu tylko weź się za robotę (i poczytaj o indeksach w MySQL żeby baza wyrobiła). Czas goni, go go go! Pisz już!
ayeo
Pół bańki będzie mało
phpion
Cytat(ayeo @ 2.02.2009, 23:24:29 ) *
Pół bańki będzie mało

No co Ty. Starczy na dobrego dedyka na kilka miesięcy, a i kampanie reklamową w TV się sfinansuje.
zort
Ja pytam serio
phpion
A czy ktoś ci odpowiada z ironią? Wyczuwasz to? worriedsmiley.gif
dr_bonzo
Cytat
Witam pisze do was z bardzo dziwnym pytaniem powiedzcie mi czy opłaca sie teraz odpalić nowy portal internetowy (O2, Onet, WP, Interia, itp...) jak tam to proszę o rady czego wam brakuje na tych portalach co byście chcieli zmienić na nich a ja postaram się to spełnić. A jak jednak powiecie żeby dać se spokój to powiedzcie dlaczego

Nie, nie teraz, teraz jest kryzys i nie nalezy kasy wydawac.

I 2, nie wiesz na co sie porywasz, chcesz sam taki portal robic? taka KOBYLE?
phpion
Cytat(dr_bonzo @ 2.02.2009, 23:35:26 ) *
chcesz sam taki portal robic?

Eee tam sam, pewnie z jakąś "ekipą". Jeżeli jeszcze takowej nie ma to pewnie zaraz się pojawi temat "Szukam ekipy".
dr_bonzo
Na powaznie: zort, wez sie za nauke, do takiego portalu trzeba miec sztab ludzi z roznych branz i mase kasy.
zort
Nie Portal jest już skonczony czeka jedynie na sprawdzenie i dopieszczenie
phpion
Cytat(zort @ 2.02.2009, 23:44:12 ) *
Nie Portal jest już skonczony czeka jedynie na sprawdzenie i dopieszczenie

Uuu, to nie opłaca się. Nie będzie to rentowny biznes. Niestety możesz wywalić oskryptowanie, a szkoda... bywa.
Moli
Jeśli znajdziesz dobrego cms'a to nawet zostanie Ci reszta z tych milionów smile.gif
Crozin
Zrobiłeś w ciemno potężny portal, na którego stworzenie potrzebne było ileś tam miesięcy pracy całej grupy ludzi, czy postawiłeś to na Joomla! ?

PS. A będziesz miał chociaż własne "aktualności" czy może przepisywanie z internetu będzie podstawą?
zort
Napisałem wszystko sam od postaw żaden skrypt nie był brany z innej strony tylko sam pisałem zajęło mi to dwa lata
patryczakowy
Cytat(zort @ 2.02.2009, 22:16:04 ) *
Napisałem wszystko sam od postaw żaden skrypt nie był brany z innej strony tylko sam pisałem zajęło mi to dwa lata
To może pochwalisz się i nam pokażesz te dwa lata pracy to na pewno łatwiej będzie ocenić "czy się opłaca"
chlebik
Cytat(zort @ 2.02.2009, 22:16:04 ) *

Ten post to nie jest ironia czy cos takiego. Ja po prostu chce wiedziec bo moze ja jakas lama jestem. Cholera, pracuje w firmie, firma ta stworzyla nowa wersje serwisu i do tego caly czas go rozwija. Pracuje/pracowalo nad tym 4-6 koderow, 1 grafik, 2 ludzi od testow/usability/ogarniania tego towarzystwa, a i 2 adminow jeszcze. Temat zajal ponad pol roku, a i serwis jest cały czas rozwijany. I mowa tu o pracy na pełnych etatach, po okrągłe 8h na dobę (a i niektórzy więcej bo brali kasę za nadgodziny).

Jak w tej sytuacji wyglada sytuacja, ze twierdzisz, iz zajelo Ci 2 lata napisanie portalu o skali WP/Interia/Onet? Z czego w tym czasie zyles? To taki 'projekt-zycia' czy po prostu klepales po godzinach? Znasz se na grafice/designie/webmasterce/admince/kodowaniu i bazach na tyle dobrze, zeby to wszystko polaczyc w 1 produkt i probowac wystartowac? Ja pytam naprawde powaznie.
mrok
Klepałeś coś dwa lata to się teraz nie poddawaj na koniec. Nie wiem co stworzyłes i czy Onet/WP Ci wypali, ale możesz spróbować znaleźć sobie jakąś grupę fanatyków lubiących coś robić (jeść, polować, spać, malowąć, cokolwiek), i dla nich portal postawić. Będzie Cie to kosztować niewiele, a na reklamach powienieneś trochę zarobić. No chyba że faktycznie masz te pół miliona winksmiley.jpg. Powodzenia

Pozdrawiam
webdice
Ten temat jest jak lokata... Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.