Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] disc quota exceeded
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fredman
przy uploadownaiu pliku na jeden z serwerów otrzymuje bład informujacy ze disc quota jest przekroczone , tymczasem nie jesttotp rawda gdyz sprawdzalem i mam jeszcze duzo miejsca, zreszt przez SFTP moge swobodnie wrzucać.
(nie weim czy to ma jakeis znaczenie ale serwer dziala przez SSH)
Gecco
prawdopodobnie masz ustawiony max wielkosc pliku uploadu pliku na standardowe 2mb
fredman
no wlasnie nie wysylam duzych plikow, po kilkadziesiat kilobajtów zreszt problem wytępuje juz w momęcie kiedy tworzony jest folder-
przy wywolaniu funkcji mkdir();

aha, sprawdziłem na innym serwerze i tam wszytko działa normalnie

uruchomiłem jeszcze taki skrypcik, który miał tworzyć tylko folder

1. <?php
  2. mkdir("test22", 0777);
  3. ?>

i to tez ten problem:
Warning: mkdir() [function.mkdir]: Disc quota exceeded
paziek
Wyczerpałeś przydzielony limit, pewnie dla apache'a.

Szczerze mówiąc, to nie maiłem z takim czymś jeszcze do czynienia, ale pewnie google disc quota + apache
coś znajdzie

ps. Coś poszperałem, może to ci jakoś pomoże: http://www.glue.umd.edu/afs/glue.umd.edu/s...over_quota.html
fredman
Kod
Filesystem     usage  quota  limit    timeleft  files  quota  limit    timeleft
/home           2757  18000  20000                  0      0      0

wygląda, że jeszcze daleko mam do limitu, zresztą folder nic nie wazy przecie.googla męczę od paru godzin. nic z tego nie rozumiem worriedsmiley.gif
conel
Witam.

Istnieje jeszcze możliwość (chociaż bardzo mała), że administrator nałożył quote na użytkownika z którego uruchomione jest Apache. PHP bez żadnych "udziwnień" typu suPHP wrzuca pliki z ustawionym właścicielem i grupą Apache, np. "httpd", lub "www-data" (zależnie od konfiguracji). Jeśli nie możesz nawet stworzyć pustego pliku, lub katalogu, to także nie masz możliwości sprawdzenia tego co napisałem.
Ja bym po prostu zapytał administratora serwera, co się dzieje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.