Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Access] Ładowanie plików .dll w htaccess
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
htaccess
Witam,

Jak można załadować rozszerzenie php (plik *.dll) ustawiając to w htaccess ( nie mam dostępu do php.ini )

Z góry dzięki za pomoc
wookieb
Możesz to zrobić z poziomu php. Nie sadze zeby była tak z poziomu htaccess ale moge sie mylic.
pyro
funkcją dl()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

(ale to w php)
luck
Spróbuj tak:
  1. <IfModule mod_php5.c>
  2. php_extension_dir <sciezka_do_rozszerzen>
  3. php_extension libcurl.dll
  4. </IfModule>
htaccess
Można jakoś zmienić ścieżkę z '/usr/local/lib/php/extensions/...' na jakąś "osiągalną", gdyż biblioteki którą chce załadować niema na serwerze
wookieb
To sobie je ściągnij i wrzuć na serwer.
htaccess
Mam serwer wirtualny - tam się tak nieda ;P - nie mam dostępu do tego folderu ani do php.ini - można to jakoś obejść ?
wookieb
Ściągnij z php.net pliki phpa... omg
htaccess
Mam plik który potrzebuje załadować na FTP - skrypt mam w tym samym folderze - mógłbyś mi dokładnie powiedzieć co mam zrobić żebym go załadował do tego skryptu ?
wookieb
No przecież ci napisali... Podajesz teraz ścieżkę do pliku. Jezelie nie chcesz z htaccess to u gory pisze jak załadowac z poziomu php.
htaccess
Próbuje z htaccess:

<IfModule mod_php5.c>
php_extension_dir "/"
php_extension php_uploadprogress.dll
</IfModule>

co daje w odpowiedzi
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request

Próbuje z php
dl('/php_uploadprogress.dll');

co daje w odpowiedzi że można podawać tylko nazwy bez ścieżek

Jeśli podam
dl('php_uploadprogress.dll'); to nie znajduje pliku - jak można ustawić ścieżkę w funkcji dl ?

Jak więc można to zrobić żeby załadowało mi ten plik - plik i skrypt są w tym samym katalogu ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.