Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mobile] obrazki zawsze z cache ?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
a79rtur
witam
czy jesli nie mam zadnych meta tagow odnosnie no-cache to czy obrazki beda zawsze ladowane z cache telefonu ? (o ile takowy posiada) wiadomo ma to znaczenie bo transmisja danych kosztuje.

do adminów: w zwiazku z rozwojem stron na komórki, palmtopy czy iphone'a proponuje nowy dzial mobile/komórki gdzie mozna by wrzucac zagadnienia okolokomórkowe smile.gif co Wy na to ?
.radex
Cytat(a79rtur @ 6.08.2008, 12:01:31 ) *
czy jesli nie mam zadnych meta tagow odnosnie no-cache to czy obrazki beda zawsze ladowane z cache telefonu ? (o ile takowy posiada) wiadomo ma to znaczenie bo transmisja danych kosztuje.

To zależy raczej tylko od przeglądarki (które na komórki są raczej prymitywne), więc wiele w tej kwestii nie zdzialasz.

Cytat
do adminów: w zwiazku z rozwojem stron na komórki, palmtopy czy iphone'a proponuje nowy dzial mobile/komórki gdzie mozna by wrzucac zagadnienia okolokomórkowe smile.gif co Wy na to ?

Nie jestem żadnym adminem, ale IMHO kiepski pomysł. Zbyt mało obszerna tematyka, żeby tworzyć dział. Hydepark jest od tego winksmiley.jpg
a79rtur
ja tam moge ten dzial moimi pytaniami zapelnic, nie ma problemu z obszernoscia smile.gif sonda dodana
paziek
Cytat(radex_p @ 6.08.2008, 12:12:26 ) *
To zależy raczej tylko od przeglądarki (które na komórki są raczej prymitywne), więc wiele w tej kwestii nie zdzialasz.

Opera i Safari (na komy) są napewno bardziej zaawansowane niż jakiekolwiek IE smile.gif
Ale z drugiej strony, to nie jest żaden wyznacznik tego, czy są prymitywne, czy też nie haha.gif

Jestem za takim działem, sam nie mam doświadczenia w robieniu stron na komórki i chętnie skorzystałbym z pomocy.
nospor
To jest chyba jeden z pierwszych tematow okolokomorkowych, wiec nowy dzial nie ma sensu. jak sie zaczną mnozyc te tematy, to czemu nie.
Póki co jest dział "Po stronie przeglądarki"

Cytat
ja tam moge ten dzial moimi pytaniami zapelnic, nie ma problemu z obszernoscia

To wal, albo zarobisz warna ( winksmiley.jpg ) albo przyczynisz się do powstania nowego działu smile.gif

ps: a na przyszlosc patrz jak sonde tworzysz... pytania wielokrotnego wyboru w tym przypadku są chyba bez sensu, nie sądzisz? Poprawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.