Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js]Nie otwierające sie okon w IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
MWL
Witam, mam problem, napisałem taką funkcję w JavaScripcie:

function okno() {
window.open("admin.php", "Vigil CMS Admin center", "resizable=yes, scrollbars=yes, fullscreen=yes");
}

dodałem diva z atrybutem onclick="okno();" Na kjażdej przeglądarce wszystko jest sprawne, jednak kłania się wam okularnik The Bill Gates, z przeglądarką IE i bum skrypt nie działa tongue.gif Zaradźcie coś na to ludzie dobrej woli tongue.gif
neverever
  1. function okno(adres) {
  2. myWindow = window.open(adres,'','resizable=yes, scrollbars=yes, fullscreen=yes');
  3. myWindow.document.title='Vigil CMS Admin center';
  4. }

onclick="java script:okno('admin.php')"

Ogólnie problemem dla ie był tytuł okna - sypało błędami gdy w window.open był podany tytuł ze spacjami.
Ominięciem problemu jest nadanie tytułu po otwarciu okna ...lub nie podanie wcale.
ddiceman
Drugi atrybut metody open obiektu window nie jest dokładnie tytulem okna a jego nazwa, ktora mozna pozniej uzywac w atrybucie target odsylacza <a>.
Otworzenie okna za pomoca window.open a pozniej wywolanie linka z atrybutem target="nazwa_okna" powoduje, ze zostaje przeladowana zawartosc otwieranego okienka.
Tytul otwieranego dokumentu w dalszym ciagu mozemy ustalac za pomoca <title> w sekcji <head> podanego tutaj adres.php
Podobnie jak identyfikator elementu z drzewa DOM nie moze zawierac spacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.