Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]/[cookie] zamykanie "sztucznego" okna
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lejto
Jak zrobić jakie coś:
http://www.zor.pl/demo/zoom_image.php?oper...mp;fraza=#dolne
chodzi mi o to okienko jak sie naciśnie komentarze o się pokaże pole text itd a potem i okienko można zamknąć klikają na X.
Mam ta galerię, patrzałem trochę w źródle strony jest tam cookie jak ktoś kliknie (zamknie okienko) i jeszcze wejdzie na stronę i okienka nie będzie
W razie pytań proszę pytać.
Hazel
Nie rozumiem, wiesz jak to jest zrobione i się pytasz.
Ustawiasz ciastko na przykład setcookie()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i gotowe, potem odcztyujesz z $_COOKIE...
P.S. Jakim cudem w źródle strony zobaczyłeś cookie?
Lejto
Cytat
P.S. Jakim cudem w źródle strony zobaczyłeś cookie?

to jest strona z galerią która jest do ściągnięcia
Hazel
Cytat(Lejto @ 19.01.2008, 16:08:27 ) *
Mam ta galerię, patrzałem trochę w źródle strony jest tam cookie jak ktoś kliknie

1. Skoro masz kod, to po co patrzyłeś w źródle?
2. Z tego zdania wynika, że cookie dojrzałeś w źródle strony.
3. Mogłes napisać, że masz kod galerii.
4. Człowieku. Skoro masz ten kod, to po kiego grzyba się pytasz, jak to zrobić?
Lejto
mam kod ale nie wiem co i jak zrobić
znalazłem fragment kodu który służy do tego co chce zrobić ale to nie wszystko i nie wiem gdzie resztę dlatego szukam prostego gotowca
Hazel
To szukaj dalej.
Bez kodu jakoś nie mam ochoty Ci pomagać. Poza tym chyba logiczne jest, że nikt nie będzie się produkował i pisał Ci gotowców, jeśli Ty masz już kod... dry.gif
Trochę szacunku dla czasu i pracy innych.

Jesli dobrze zrozumiałem, to po prostu nie możesz znaleźć w kodzie tego, co tam jest. Nie dosć, że nawet dla początkującego kodera to nie jest trudne, bo zawsze można dodać w odpowiednim miejscu jakąś linijkę typu echo 'cokolwiek'; i przekonać się, gdzie jest skrypt w tym miejscu, to jeszcze nawet nie wrzuciłeś niczego co mogłoby nam ułatwić zadanie. No way, stary. Daj ten kod, chociaz kawałek. Po co nam reszta, jeśli mówisz, że masz ten fragment, który za to odpowiada? blinksmiley.gif
Lejto
tu mam kawałek kodu:
  1. <?php
  2. //zapisuje cookie do oceny zdjęcia
  3. $id_cookie = $_POST['id_fot'];
  4. if ($_POST['ocena_ad']) {
  5. setcookie("$id_cookie","$id_cookie", time()+72000*100);
  6. header("Location: $PHP_SELF?sort=$sort&oper=2&start=$start&limit=$limit&kategoria=$kategoria&album=$album&fraza=$fraza#dolne");
  7. }
  8. //koniec cookie
  9.  
  10.  
  11. //ustawia cookie dla panelu głosowania itd .... użytkownik może to wyłączyć
  12. if($_GET['oper']) {
  13. $oper_link = $_GET['oper'];
  14. setcookie("oper","$oper_link",time()+3600);//ustawia okienka z komentarzami, głowowaniem i opisem
  15. header("Location: $PHP_SELF?oper_inf=$oper_link&sort=$sort&start=$start&limit=$limit&kategoria=$kategoria&album=$album&fraza=$fraza#dolne");
  16. }
  17. $oper = $_COOKIE['oper'];if(!$oper) $oper=$oper_inf;
  18. //koniec cookie dla okienka
  19. ?>

cały skrypt:
http://wklej.org/id/dde28718df
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.