Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kłopot parse_ini_file
Forum PHP.pl > Forum > PHP
acztery
mam taki kłopot

mam takie coś.

$config = parse_ini_file('../config/ini/framwork.ini',TRUE); jak plik framwork.ini jest na serwerze to działa

ale chcial bym zrobić takie małe zabezpieczenie ktore uniemozliwi działanie aplikacji i plik framwrok.ini był by na innym serwerze. ale mam komunikat.

1. Warning: parse_ini_file() [function.parse-ini-file]: URL file-access is disabled in the server configuration in /config/config.inc.php on line 26
  2.  
  3. Warning: parse_ini_file(http://www.pcabin.home.pl/Serwis/democda2/config/ini/framwork.ini) [function.parse-ini-file]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /config/config.inc.php on line 26

mimo ze plik ma odpowiednie prawa.

moze ktos sie tak bawił.?
nitro18
może funkcja jest wyłączona? albo ścieżki daj w " "
sobstel
na serwerze musisz miec wlaczona allow_url_fopen http://pl2.php.net/manual/pl/ref.filesyste...allow-url-fopen

albo wykorzystać do pobrania pliku, np. curl" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

swoją drogą ciekawi mnie powód, aby pobierać konfigurację z innego serwera. w ten sposób bardzo spowalniasz aplikację,
acztery
to zabezpieczenie przed wykorzystywaniem aplikakcji przez inne osoby jak by u mnie byly dane to tylko 1 tak to moze dojsc do tego ze 10 osob korzysta z 1 aplikacji na swoich serwer wtedy jestem stratny.

Można by zrobić tak ze za 1 raz pobiera z serwara a potem zapisuje to do zmiennych czy cos ale to chyba malo ligiczne. chyba jednak z tego zrezygnuje.
sobstel
Cytat(acztery @ 19.01.2008, 22:32:25 ) *
to zabezpieczenie przed wykorzystywaniem aplikakcji przez inne osoby jak by u mnie byly dane to tylko 1 tak to moze dojsc do tego ze 10 osob korzysta z 1 aplikacji na swoich serwer wtedy jestem stratny.

ok, ale wtedy wystarczy sobie sciagnac plik z twojego serwera, przerobic troche skrypt i po sprawie. moze lepiej juz wprowadzic w kodzie zabezpieczenie w postacie uzaleznienia od konkretnego HTTP_HOST? można też dodatkowo użyc jakiegoś obfuscatora
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.