Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dołączenie stron z innego serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michu2510
Pisze teraz strone dla mojej klasy i napotkałem na mały problem otoż tworze teraz galerie i chciałbym bym by zdjęcia były w web google album i serwer pobierał pokaz slajdół i wklejeł go do strony próbowałem juz include i require ale to nic nie dawało bardzo proszę o pomoc.
em1X
sciana.gif to nie koncert życzeń. Napisz z czym masz konkretnie problem przy pisaniu kodu.
michu2510
Mam stronke i żeby nie pisać od podstaw galeri to chce skorzystać z google web album. Znam link do prezentacji ze zdjęciami na web albym w googe. Chce żeby ta strona wyświetlała się w ramce np. 500x 600px. Próbowałem include ale nic. Mam nadzieje iż dobrze to opisałem jeżeli nie to proszę napisać.
em1X
Pokaż co próbowałeś więc.. możliwe, że ludzie z googla nie są głupi więc jako tako zabezpieczyli przed hotlinkowaniem.
michu2510
to jest link to prezentacji :http://picasaweb.google.com/misiek25/Zdjecia/photo?authkey=Ovv1KWeQIVg#s5120362417350828322
i próbowałem include(tu link); require(tu ilnk); To nie wina serwera bo probowałem tez na moim localhost.
em1X
najwidoczniej nie można od tak sobie podlinkować.. musisz zapoznać się cURL.
michu2510
Tylko jak tego urzywać bo wywala mi taki bląd : Fatal error: Call to undefined function curl_init() in /var/www/include.php on line 13
Juz znalazłem dzięki.

Niestety serewr na którym mam strone nie obsługuje cURL czy jest jakaś inna obcja by zrobić takie coś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.