Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: uplad+okinko+progressbar+przeladowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sanchoo
Witam!
mam w tej chwili takie cos.. laduje sobie pliki do formularza.. moge ich zaladowac ile chce .. klikam wyślij
obslugfa odbywa sie poprzez CGI wyskakuje okienko pasek upladu leci... i teraz wazne jak skonczy chce zrobic tak..
okienko sie zamyka i okno sie przeladuje z ktorego pliki zostaly zaladwoane do formularza...
Jest to mozliwe?
kossa
Tak, jest to możliwe - dodaj wywołanie funkcji javascript na koniec Twojego uploadu jak się już wykona (czyli upload będzie 100%)

1. function PrzeladujZamknij()
  2. {
  3. //window.opener.location - użyj tego do przeładowania strony z której wywołano okno - dodaj adres www jaki ma się przeładować
  4. //window.close(); do zamknięcia okna
  5. };

Łukasz
nitro18
Możesz skorzystać z AJAXa... Ja zrobiłem sobie w celach testowych, że kopiuje plik z internetu a między czasie AJAX odświeża pasek postępu... fajna rzecz winksmiley.jpg
sanchoo
mam kolejny problem :/
i juz nie wiem gdzie szukac...

do upladu uzywam XUpload_2_5 ale pojawia si eporblem.. wysakkuj okienko ale puste jak skonczy pokaze 100% transfer czas itp...
tak jak by cgi nie wyswietlalo no nie wiem :/ moze to byc wina smartow?? formularz jest ladowany ze smartow na tej stornie jest ramka gdzie jest wykonywany skrypt a okienko defacto ma tylko pokazac info o wyslaniu...
skowron-line
Cytat(nitro18 @ 24.09.2007, 15:57:42 ) *
Możesz skorzystać z AJAXa... Ja zrobiłem sobie w celach testowych, że kopiuje plik z internetu a między czasie AJAX odświeża pasek postępu... fajna rzecz winksmiley.jpg

A możesz się pochwalić jakimś kodem bo bardzo jestem ciekawy jak to zrobiłeś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.