Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] wysyłanie z koszyka do sklepu (w tym wypadku pizzerii)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
FliSs_tCv
Witam was wszystkich biggrin.gif mam problem związany ze zrouzmieniem tego jak wykonac wysyłanie produktu wybranego wczesniej na stronie który znajduje sie teraz w koszyku podliczam sume wszystkich produktów i stoje nie wiem jak wykonac wysłanie tego zamówienia i zarazem usuniecie jego z koszyka. Zauszmy mam domene www.mojadomena.pl i po wybraniu produktów znajdowalibysmy sie na stronie index.php=akcja=koszyk w którym znajduja sie produkty i teraz pytanie jak te sumowane produkty wysłac na osobna strone z której osoba pracująca w sklepie (prawie sklepie chodzi o pizzerie) mogłaby to odczytac i zrealizowac takowe zamówienie ;>? mam nadzieje ze nie zakreciłem tego tongue.gif a jak zakreciłem to przez łep i jescze raz polece od nowa z tłumaczeniem heh tak wiec prosze was o pomoc w tej trudnej dla mnie sytuacji smile.gif pozdrawiam
Hazel
Cytat
a jak zakreciłem to przez łep i jescze raz polece od nowa z tłumaczeniem

No niestety, ja nie kumam.
Może chodzi o session_destroy()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual w tym momencie, w którym mówiłeś o usuwaniu z koszyka w momencie realizacji zamówienia?
No i wtedy zapisujesz to wszystko co klient zamówił do bazy.
A na stronie dla pracownika pizzerii pobierasz dane z bazy i może on spokojnie realizować zamówienie.

Jeśli źle zrozumiałem, to weź wytłumacz jeszcze raz.
A tak w ogóle nie index.php=akcja=koszyk, to nie matematyka tongue.gif
Prawidłowa forma odnośników ze zmiennymi o charakterze GET to index.php?akcja=koszyk, nie wiem, czy to literówka, czy coś Ci się pomyliło.
FliSs_tCv
Cytat(Hazel @ 7.09.2007, 23:40:25 ) *
No niestety, ja nie kumam.
Może chodzi o session_destroy()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual w tym momencie, w którym mówiłeś o usuwaniu z koszyka w momencie realizacji zamówienia?
No i wtedy zapisujesz to wszystko co klient zamówił do bazy.
A na stronie dla pracownika pizzerii pobierasz dane z bazy i może on spokojnie realizować zamówienie.

Jeśli źle zrozumiałem, to weź wytłumacz jeszcze raz.
A tak w ogóle nie index.php=akcja=koszyk, to nie matematyka tongue.gif
Prawidłowa forma odnośników ze zmiennymi o charakterze GET to index.php?akcja=koszyk, nie wiem, czy to literówka, czy coś Ci się pomyliło.

Witam smile.gif tak miałem tam literówke smile.gif sorka za to smile.gif

jesli chodzi o wyjasnienie to nawet nie myslałem o opcji zapisu do bazy smile.gif ale przyznam ze mi sie widzi smile.gif napeno bedzie prosciej biggrin.gif he wiec wyjasniam ... mam produkty wyswietlany z bazy i skrypt koszyka no wiadomo smile.gif i chcialbym aby przy tym koszyku dodac opcje "button" zamawiam .. no i jak to wykoanc moze to byc twoja opcja zapis do bazy a potem odczyt dla pracownika pizzerii smile.gif pozdrawiam smile.gif
Hazel
No tak, najlepszym sposobem będzie przechowywanie wszystkiego w sesji...
Potem wyświetlasz stronę końcową, w której jest na przykład formularz i user musi tam wpisać dane zamówienia - adres, takie tam...
No i jak kliknie submit na tym formularzu, zapisujesz wszystkie dane zamówienia (również te przechowywane do tej pory w sesjach), niszczysz sesję (unset()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual oraz session_destroy()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) i tyle... a w panelu dla pracownika pizzerii wybierasz zapytaniem SELECT zamówienie i gotowe.
FliSs_tCv
Ok dzięki Hazel smile.gif teraz zaczne czarować tongue.gif jakbym miał trudności odezwę sie z prośbą o pomoc winksmiley.jpg lecz myslę ze to nie nastąpi he mam nadzieje biggrin.gif pozdro udanej Soboty biggrin.gif

---------------------------------------------------------- EDIT --------------------------------------------------------------------------

Ok mniej więcej problem jest rozwiązany smile.gif teraz problemem jest aby zrobic małą przerubkę tego oto kosza ponieważ jest tam uwzględniona tylko jedna cena wzięta ogólnie pod uwage winksmiley.jpg a tutaj musialbym mieć wybór select (mała, duża) tylko jak to wykonać snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.