Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie można skopiować kodu php
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
acztery
troszkę to dziwnę.

Wszyscy wszystkich by tutaj poprawiali a nie idzie skopiować kodów php zeby go skopiować trzeba zacytować i wtedy go kopiujemy z zachowaniem wcięć itp. a tak to się rozwala. Naprzyklad kopujemy sobie kod co ma 200 lini ( szlag trafia ) jak trzeba samemu sobie wcięcia robic...
Daimos
ja jakos kopiuje zwyczajnie i wstawiam w znaczniki php i jest ok snitch.gif
seaquest
Nie wiem z czego korzystasz, ale ja takich problemów nie mam (Safari + TextMate). Więc to raczej wina przeglądarki/edytora twojego.
babejsza
Tak się dzieje w IE6.

Dokładnie chodzi o to, że kopiując z forum tekst który jest kodem, nie można go normalnie wkleić bo nie zachowuje formatowania (białych spacji, tabulacji ...).

Nie wiem jak w IE7. Spotkałem się z tym tylko w przypadku IE6. W FF i Operze jest ok.
kwiateusz
wiec to zapewne kolejna ułomność IE i podejrzewam że nie warto poprawiać tongue.gif
babejsza
Z pewnością, ale jeżeli występuje też w IE7 to powinno się poprawić bo bywa to uciążliwe.
Cysiaczek
Masz na myśli poprawę IE7, czy forum? : P
Nie wiem, czy warto taki błąd poprawiać dla kilku użytkowników mało popularnej wśród programistów przeglądarki.
Daimos
moze kolega wklejal kod przy szybkiej edycji?
wtedy faktycznie sie cos krzaczy
babejsza
Cytat
Masz na myśli poprawę IE7, czy forum? : P

biggrin.gif

Ogólnie to pierwsze, ale póki co, można by poprawić forum, ale tylko w przypadku jeżeli to samo dzieje się z IE7.

Problem nie dotyczy wklejania tylko kopiowania. Nie ważne gdzie się go przeklei zawsze jest pozbawiony formatowania.
acztery
"wiec to zapewne kolejna ułomność IE i podejrzewam że nie warto poprawiać " to się nazywa podejście.... działac ma każdemu. a to że ktos stosuje IE 6,7 czy cos nie oznacza ze może być "nękany" takimi głupimi błędami... Poprawić trzeba moim zdaniem.
kwiateusz
Poprawić to trzeba usera IE... najwcześniej to będzie poprawione w następnej wersji forum. Ale na razie prace nad nią idą nam powoli...
acztery
Poprawic to mozesz sobie .... Dla mnie IE to spoko przeglądarka IE7 ma mniej błędów niż FF gdzie był taki raport.. wiec tego typu komentarze negatywne na przegladarke i userów którzy z niej korzystaja co conajmniej głupie.
mike
Cytat(acztery @ 22.05.2007, 12:00:43 ) *
(...) IE7 ma mniej błędów niż FF gdzie był taki raport..
Na stronie microsoft.com

Oni tam wszystko Ci napiszą. Nawet, że jako pierwsi wprowadzili jedno z innowacyjnych rozwiązań w nawigowaniu - zakładki.

Rozumiem, że chcesz żeby działało po IE i bardzo dobrze. To że nie działa to zwykła żenada dla twórców forum.
Ale nie popadajmy w paranoję. IE jest gorszą przeglądarką i co do tego nie ma żadnych wątpliwości.

P.S.
Pomimo tego że sam się skusiłem na komentarz to jednak prosiłbym bez flame'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.