chce zrobic strone w css ktora będzie bardzo elastyczna.
Zrobialm taki schemat w jpg żeby pokazać mnie więcej o co chodzi.
Treaz objaśnie o co mi chodzi:
Nr.1 Nagłówek sie bedzie tu znajdowac + banner reklamowy i chce dac wyszukiwarke. to jest element stały i niezmienia swojej wysokosci.
Nr.2 To jest właściwa treśc strony i w niej tkwi szkopuł. będzie musiała być ona elastyczna wysokością. dzieli się 3 częsci ktore powinny się wzajemnie oblewać , być w jednej linie i zawsze o tej samej wysokosci. tzn jesli np dodam wiecej tresci w lewej kolumnie to automatycznie zwiekszy sie wysokosc pozostalych (pojawi się pod ich trescia przestrzeń uzupelniajaca brak). chce zaznaczyc ze strona bedzie miala duzo zmiennej tresci i zakaldki w menu sie beda zmieniac wiec elastycznosc ich wzgledem siebie jest bardzo ważna.
Nr3 stopka. powinna byc zawsze nr 2.
Dodatkowym utrudnieniem jest to ze strona chce by miala szerokosc 850 wiec bedzie ona mniejsza niz okno i musi byc zawsze po srodku.
mam rozkminke z tym ukladem ale jestem na niego zdecydowana więc prosze o pomoc.
zastanawiam się czy może taki uklad
Kod
<div id="calosc_strony">
<div>box nr 1</div>
<div>
<div> 2a </div>
<div> 2b </div>
<div> 2c </div>
</div>
<div> nr.3 </div>
</div>
<div>box nr 1</div>
<div>
<div> 2a </div>
<div> 2b </div>
<div> 2c </div>
</div>
<div> nr.3 </div>
</div>
tylko jak to poustawiac w css zeby mi sie nie rozjezdzalo....
a może ktoś bardziej doświadczony zna lepsza metode.
zaznacze że przy zrobieniu 2a,2b, 2c na left i wrzuceniu do nich tekstu mi sie wrzustko rozwalalo zwlaszcza ze musi byc na relative zeby sie stopka obsuwala.