Cytat(lsmith @ 16.04.2007, 13:51:52 )

Tak jak w temacie:
Czy można jakoś za pomocą "echo" wywoływać jakieś skrypty z innych serwerów ?
...
to czy jakiś sprytny gość wstawiając coś w adresie za tytul= może coś mi złego zrobić i wywołać jakiś skrypt ?
Może wywołać skrypt na innym serwerze ale on się wykona na tym innym serwerze więc to będzie się miało raczej nijak do namieszania u Pana.
podstawiając za tytuł... hmm, nie widzę specjalnie zagrożeń, o ile Pan to zrobi z głową. Teoretycznie przykładowo co może zrobić to wstawić taki skrypt JS który rozwali walidacje JS'ową w formularzu albo samopoklika na stronie albo mu popsuje wygląd, no ale po co ktoś miałby sobie świadomie psuć wygląd

No i to będzie sie miało znowu nijak do namieszania na serwerze. Zawsze można srobić strip_tags($_GET['tytul']).
Cytat(nospor @ 16.04.2007, 14:59:56 )

Przejęzyczenie?
faktycznie, miało być po stronie przeglądarki oczywiście

Cytat(akubiczek @ 16.04.2007, 15:01:34 )

Dziwi mnie taka opinia człowieka, który na swojej stronie napisał:
"Stawiamy sobie za punkt honoru, dbałość o wysoką jakość naszych aplikacji."
Owszem, w typowych sytuacjach jest to mało groźne, ale właśnie takie mało groźne niedopatrzenia są wykorzystywane do groźnych ataków. Fraza na dziś: Cross-site scripting.
Zgadzam się i widzę zagrożenie, jednak tj napisałem jest to dziura nie dziura gdyż to samo mogę zrobić bez użycia parametrów, czyli że jak Ismitch wywali echo $title to i tak sobie uruchomie swój JS jak będzie mi na tym mocno zależało. Uruchamianie JS leży w gestii przeglądarki a więc wystarczy pomotać w przeglądarce. I Jak Pan by nie zabezpieczał skryptu to i tak uruchomię JS.