Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Safe mode a move_uploaded_file
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Usagi
Jak w temacie - czy jest jakis sposob na obejscie tego problemu? U mnie w domu wszytsko dziala ok, zas na serverze klienta pojawia sie:
Cytat
SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 696 is not allowed to access /home/www/web40/html/galeria/gallery/users/usagi/46 owned by uid 30 in /home/www/web40/html/galeria/functions/photo_functions.php on line 113

Pozdrawiam
spenalzo
może ręcznie?
[php:1:25b68337d8]<?php
copy($_FILES["nazwa"]["tmp_name"],"/sciezka/do/katalogu/");
?>[/php:1:25b68337d8]
Nie wiem..
Usagi
To samo, juz probowalam. W sumie zaczelam wlasnie od copy sad.gif
dmz007
Chyba sie nie da. ja też mam ten problem. Kombinuje na wszystkie sposoby i nic. serwer w trybie safe_mode rozróżnia nawet wlascicieli procesow. jak takowy nie zgadza sie z wlascicielem katalogu to leżysz. jak sam stworzysz taki katalog i nadasz mu prawa 777, to jeszcze przejdzie, ale np, jak chcesz wysłać zdjęcia przez przeglądarke do katalogu galerii o nazwie ktorą podales, skrypt tego nie zrobi. utknąłem w martwym punkcie, bo nie wiem jak zrobić galerie przy której nie trzeba by za duyzo gmerać. (mam ok 700 fotek - robić recznie thumbinale i tworzyć strukture katalogow to glupota).

jak ktoś wpadnie na obejście safe_mode to pliz postujcie.
pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.