Mam problem nad którym głowię się już od dłuższego czasu. Mianowicie nie wiem jak najlepiej zrealizować taka funkcjonalność:
Pracownik loguje sie na swoje konto i wrzuca poprzez panel pliki do odpowiednich folderów. Foldery maja taka strutkure /NAZWA_GRUPY/PRZEDMIOT/ZADANIE.
I teraz tak: Jezeli plik zostanie wrzucony do katalogu przedmiot do przy wyswietlaniu przedmiotu zostana wyswieltone pod spodem załaczniki,jezeli zostanie to wrzucone do zadania to pod zadaniem zostana wyswietlone zalaczniki. Mysle ze to musi byc jeszcze jakos powiazane z baza danych, tylko tak do konnca nie wiem jak to zrobic.
Wazne jest dla mnie tez bezpieczestwo, w sesie gdy zaloguje sie student zeby mogł widziec tylko przedmioty jego obowiązujace i pliki z jego przedmiotu
Moze jakies sugestie
A wiec tak. Widze ze nie ma odpowiedzi na moje pytanie więc moze przedstawię moją wizję. Przykładowo mogłoby wyglądać to mniej wiecej tak.
Mamy tabele:
tabela studenci id_studenta (PRIMARY) imie nazwisko tabela przedmioty id_przedmiot nazwa tabela zadania id_zadania nazwa tresc
Cos takiego i jak myslicie czy teraz najlepszym rozwiązaniem byloby dodanie do kazdej z nich tabeli
przechowującej załączniki
naprzykład
tabela studenci_zalaczniki,przedmioty_zalaczniki,zadania_zalaczniki
I w momencie gdy ktos wrzuca plik do katalogu z nazwa przedmiotu dodaje sie link do tabeli zalaczniki_przedmiot. Nie wiem nie umiem dobrze sprecyzować istoty problemu. Czy wtedy do tabel z załącznikiami dodawac całe sciezki z podkatalogami czy tylko same nazwy plików. Chodzi zeby pozniej selectem bezposrednio dostac sie do katalogu i wyswietlic te pliki jako zalaczniki do przedmiotu, a ten katalog bedzie w podkatalogu. Nie wiem czy ktos wogole rozumie cos z tego co pisze, jesli nie to sam sprobuje sobie jakos poradzic z tym, ale czekam na jakies sugestie