Pobrałem sobie skrypt z jednego z tematow na forum i pominąwszy to że pokazuje cała mase błedow chciałbym się dowiedzieć co w tym kawałku kodu jest nie tak że pokazuje unexpected $end.
Brakuje jakiejs klamry czy przecinka? Ja ne moge sie dopatrzeć! Moze ktoś bedzie wiedział!
<?php $z = 1; function list_dir($chdir) { if ($z==1) // JAKO PIERWSZA POZYCJA POJAWI SIE KATALOG GLOWNY (./) { //echo "./" . $chdir . "<br>"; $z = 0; } { if(is_dir($file) && $file != "." && $file != "..") // TU MOZNA WSTAWIC FILTRY, JAKIE KATALOGI NIE MOGA SIE POJAIWC (SKLADNIA: && $file != "NAZWA_KATALOGU") { $sdirs[] = $file; } } for($i=0; $i<sizeof($sdirs); $i++) { list_dir($sdirs[$i]); } } ?>
Może umieszcze jeszcze cały skrypt dla oreintacji. Według mnie jest w nim pare błędów ale to ja jestem lamą

<?php // NAZWA PLIKU - "upload.php" // FUNKCJE: // - UPLOADOWANIE PLIKU (by Cudi) // - FILTR DLA WYBRANYCH TYPOW PLIKOW (http://www.dhtml.helion.pl/cgi-bin/listscript.fcgi?id=124) // - UPLOADOWANIE DO WYBRANEGO KATALOGU (LISTA TWORZONA DYNAMICZNIE PRZEZ REKURENCYJNĄ FUNKCJ CZYTANIA KATALOGU ( PHPSolutions nr 02/2004) // WSZELKIE SUGESTIE PROSZE ZGLASZAC NA GG:3820945 echo '<script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- Begin extArray = new Array(".inc", ".jpg", ".gif"); // TABLICA Z ROZSZERZENIAMI PLIKOW KTORE MAJA BYC AKCEPTOWANE DO WYSLANIA function LimitAttach(form, file) { allowSubmit = false; if (!file) return; while (file.indexOf("") != -1) file = file.slice(file.indexOf("") + 1); ext = file.slice(file.indexOf(".")).toLowerCase(); for (var i = 0; i < extArray.length; i++) { if (extArray[i] == ext) { allowSubmit = true; break; } } if (allowSubmit) form.submit(); else alert("Proszę wysyłać tylko pliki graficzne typu: " + (extArray.join(" ")) + "nProsze wybrać nowy plik " + "i wysłać ponownie."); } // End --> </script>'; { echo "Tym skryptem możesz wysyłać pliki na serwer. Można wysyłać tylko pliki <script> document.write(extArray.join(' ')); </script>"; echo '<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST" name="form" > <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" /> Plik do wysłania:<br> <select size="1" name="dir">'; // FUNKCJA CZYTAJĄCA KATALOGI DO POLA SELECT $z = 1; function list_dir($chdir) { if ($z==1) // JAKO PIERWSZA POZYCJA POJAWI SIE KATALOG GLOWNY (./) { //echo "./" . $chdir . "<br>"; $z = 0; } { if(is_dir($file) && $file != "." && $file != "..") // TU MOZNA WSTAWIC FILTRY, JAKIE KATALOGI NIE MOGA SIE POJAIWC (SKLADNIA: && $file != "NAZWA_KATALOGU") { $sdirs[] = $file; } } for($i=0; $i<sizeof($sdirs); $i++) { list_dir($sdirs[$i]); } } list_dir("."); // WYWOLANIE FUNKCJI Z PARAMETREM FOLDERU OD KTOREGO MA ZACZAC SKANOWANIE // KONIEC FUNKCJI CZYTAJĄCEJA KATALOG echo '</select> <input name="userfile" type="file" /> <input type=button value="Wyślij" onclick="LimitAttach(this.form, this.form.userfile.value)" /> </form>'; } { { $strUploadDir = $_POST['dir'] . "/" . $_FILES['userfile']['name']; // TWORZENIE SCIEZKI BEZWZGLEDNEJ NA PODSTAWIE OPCJI WYBRANEJ W POLU SELECT { } else { } } else { } } ?>