napotkalem sie na problem a ze jestem poczatkujacym to prosze was o pomoc. mam baze danych ksiazki z kilkoma pozycjami. chce zrobic wyszukiwarke ksiazek po wyborze kryterium np autora jesli wlacze program "mysql admin" to na zapytanie ile jest ksiazek z autorem "test" to wypisuje mi 2 pozycje :-) wszystko elegancko dziala. chcialem to przeniesc na php i tu sie pojawil problem! jesli wstawie to to wyskakuje mi tylko pierwsza pozycja niewiem jak to zrobic aby wyswietlil mi wszystkie pozycje w liscie. Potrzebuje to po to aby dodac do tego checkbox'y i zrobic opcje rezerwuj! ponizej wstawiam moj kod php:
<?php include("sesja.php"); $host = "localhost"; $username = "xyz"; $password = "xyz"; $database = "xyz"; $polaczenie = mysql_connect($host, $username, $password); mysql_select_db($database, $polaczenie); ?> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body> text text text </P> <p style="margin-left:1cm"> <form action="adm.php?id=8" method=post> <table border=0> <tr bgcolor=#cccccc> </tr> <tr> <td> <SELECT NAME="szukaj_k"> <OPTION>wybierz </SELECT> </td> <td> <input type="text" name="szukaj"> </td> </tr> </table> </form> </p> <?php if ($szukaj_k == 'wybierz' | $szukaj == null) { } else { if ($szukaj_k == 'Autor') { echo "<p style=\"margin-left:1cm\">"; echo "<form action=\"adm.php?id=7\" method=post>"; // tablica z wynikami echo "</table>"; echo "</form>"; $zapytanie1 = "SELECT autor FROM ksiazki WHERE autor like \"%$szukaj%\""; $wysyla1 = mysql_query($zapytanie1); $wynik1 = mysql_fetch_array($wysyla1); if ($wynik1 == null ) { } else { echo $wynik1[0]; } } } ?>