Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tabela w forme tekstowe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Witam,

potrzebuje stworzyc taka tabelke jak sie wyswiettalja w shellu przy wyswietlaniu table mysqla.
+-----------+-----------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
| old_id | int(8) unsigned | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| old_text | mediumblob | NO | | NULL | |
| old_flags | tinyblob | NO | | NULL | |

tylko taką zebym mogł wzucac do niej swoje informacje. Czy ma ktoś pomysł jak się za to zabrac?
Athlan
nie wiem o co Ci chodzi, ale jak ona ma się ładnie poskładać to narzuć takie coś:

1. <span style="font-family: courier new; font-size: 12px;"> TABELA </span>

jeżeli chodzi o równe wyświetlenie smile.gif

pozdrawiam smile.gif
Gość
znaczy to jest tylko przykład o jaką zecz mi chodzi. potrzebyje cos takiego stworzyc:) i nie wiem jak sie do tego zabrac:)
Cysiaczek
Ale chcesz to stworzyć w na plikach tekstowych, czy w bazie danych? Bo mało precyzyjnie napisałeś.
Jeśli chcesz o stworzyć na plikach tekstowych, to raczej zapomnij o ustalaniu typu pola, rodzaju itp. Oczywiście można to zrobić, ale naprawdę jest to sporo programowania. Jeśli natomisat nie masz bazy danych Mysql, a chcesz takie tabele, to zobacz, czy masz SQLite na serwerze.

Pozdrawiam
Gość
heeh widze ze nie dokonca spercyzowałem, soory za kłopot. Chodzi o format tabeli jak dalem na przykładzie w tabeli chce umieszczac swoje dane i to ma byc tabela textwa zeby mozna było ja w pliku tex zapisac i chciał bym cos takiego w phpie zrobic tylko ze zbytnio nie mam pomyslu. my to tylko przykład o co mi chodzi. np z forma podawac dane i zeby mi wygenerowało cos takiego. tylko jak zaczolem to pisac to na początku luz ale potem byl problem bo wszystko sie zaczelo rozjezdzac i nie wiem teraz jak to robic zeby to wszytko ladnie wygladalo i sie nie rozjezdzalo przede wszystkim
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.