Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dostep do bazy online bez wspomagaczy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
savan
czesc.

mam pytanko, bo nigdy tak nie musialem... i nie potrafie inaczej niz z phpmyadmin.

musze przegladac i edytowac baze online, ale bez np. phpmyadmin (a tego zawsze uzywalem).

macie jakies narzedzia do tego? albo inne wygodne sposoby?

pozdrawiam!!
cool.gif
mike
Pozostaje Ci dostęp z linii poleceń.

Najpierw się logujesz na serwerze jakimś klientem, np.: Putty a potem wszystkie polecenia SQL wklepujesz tekstowo.
dr_bonzo
Dodam ze to jest baaardzo uciazliwe io niewygodne.
Ale dla czego nie mozesz uzywac phpMyAdmina?
mhs
Jezeli jest mozliwosc podlaczenia sie zdalnie do bazy danych wowczas mozesz wykorzystac MySQL Query Browser lub MySQL Administrator (dostępne na mysql.com)
ikioloak
A ja polecam sciagniecie 30 dniowej wersji Zenda. Tam jest baardzo przyjemny w obsludze modul do oblusgi baz. W przypadku jak nie ma phpmyadmina, lub nie jest to baza mysql to jak dla mnie - tylko Zend.
orson
witam

@ikioloak: no niestety ale muszę cię zmartwić ... to nie pomoże ... na 99% serwerach możliwość zdalnego logowania do bazy danych jest wyłączona ... można tylko logować się z lokalnej maszyny ... np. poprzez skrypt php odpalony na danym serwerze ... jeżeli masz dostęp do ftp to możesz wgrać phpmyadmina ... np gdy admin nie udostepnia ... lub coś mniejszego np: http://www.phpmyedit.org/

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.