Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czas zalogowania oraz czas wylogowania użytkownika oraz wprowadzenie tych danych do bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Deyson
Cześć. Tworzę platformę dla pracowników. Za każdym razem rano muszą się zalogować oraz pod koniec dnia wylogować. Chciałbym aby ten czas zalogowania oraz czas wylogowania były zapisane w bazie danych kazdego dnia oraz w kolejnej kolumnie było podliczone ile w danym dniu byli w sumie zalogowani.

W przyszlości również chciałbym aby czas zalogowania w danym dniu był dodawany do poprzedniego, ale to w sumie będzie prosto zrobić kwerendą i zliczyć czas z 10dni.

Tabelka będzie wyglądać tak:

Czas_zalogowania | Czas_wylogowania | Czas_pracy | Data | pesel_pracownika

W jaki sposób można wyciągnąć czas w którym się logują i wylogowywują? Chciałbym, żeby było to zrobione w php, bo to operacje na bazie danych.

Jeżeli możecie mnie chociaż naprowadzić jakiej funkcji mogę użyc, czas pracy już raczej sobie obliczę.

Mam pytanie - gdzie umieścić te kody sprawdzania? I też weźcie pod uwage, że będzie trzeba zwiększyć czas sesji na 8h minimum, poniewaz tyle oni pracują i żeby ich czasem nie wylogowało.
trzczy
Logowanie to pewna funkcja php. Jak ta funkcja w czasie logowania wykona takie zadanie:

1. $loginTime = time();

to do zmiennej $loginTime zostanie przypisany czas w formacie POSIX.

1. $loginTime = time();
  2. var_dump($loginTime); //int(1512233221)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.