Witam czy mógłby ktoś zrobić dla mnie schemat ERD dla sklepu internetowego dokładnie dla hurtowni motoryzacyjnej. Baza musi spełniać wyszukiwanie części odpowiedniego modelu, baza hierarchiczna np. podwozie, koło, szyba itp. gdzie można kupować przedmioty z użytkownikami o rożnych prawach. Będę tworzył taki sklep ale nie potrafię sobie poradzić z tym tematem.
Pyton_000
5.11.2014, 21:44:37
To jakies 3-5tyś. Zainteresowany?
Gothicbezimienny
5.11.2014, 23:09:45
Ale bez przesady chodzi o sam schemat i nie jakiś nadzwyczajny tylko dosc prosty, tabele : user, produkty, egzemplarze(konkretniejsze produkty np. z nr seryjnym), zamówienie, rachunek (czy tam faktura), i mniej więcej tyle
Pyton_000
5.11.2014, 23:20:17
To albo chcesz gotowca albo pomocy, jeżeli pomocy to pokazuj co masz i z czym masz problem.
Gothicbezimienny
5.11.2014, 23:26:49
Chce pomocy, ale myślałem ze łatwiej jest komuś tak mały schemat napisać od ręki. W takim razie zrobię jakąś wersje (plus jeszcze sam pomyśle jak to rozwiązać) żebyś się mógł doczytać i wstawię jutro rano, mogę liczyć ze zajrzysz jutro do tego tematu i mi pomożesz?
Pyton_000
6.11.2014, 07:04:53
Ja jestem zawsze chętny do pomocy
Gothicbezimienny
6.11.2014, 09:28:43
Wiec narysowałem swój ERD, ale brakuje w nim czegos takiego jak table Rachunek(faktura czy cus) czy/i Zamówienie bo nie wiem jak je połączyć do końca i co się powinno zawierać w tych tabelach by wszystko działało poprawnie. Jeszcze nie jestem pewny rekordu Cena czy jest on w odpowiednim miejscu i czy nie powinien byc on też w innych tabelach.
Nie zamierzałem kopiować tego i myślę o czymś prostszym więc nie potrzebuje raczej tych elementów które wymieniłeś "mmmmmmm".
aniolekx - ta baza jeszcze nie istnieje ^^
aniolekx
6.11.2014, 16:09:49
Cytat(Gothicbezimienny @ 6.11.2014, 15:06:08 )
aniolekx - ta baza jeszcze nie istnieje ^^
dlatego wspomniałem o OpenCart, to taki open sorce'owy sklep internetowy, myślę ze strukturę bazy ma podobna do tej która byś potrzebował. Ładujesz to bazę do Workbench'a i generujesz diagramy ERD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.