Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza danych sklepu internetowego
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
omanek
Witam

Chce otworzyc sklep internetowy z cześciami motoryzacyjnymi, potrzebuje bazy danych z moich obserwacji wyglada ze wszystkie sklepy maja taka sama baze danych tylko inne ceny i ewentualnie inne fotki. Problem polega na tym ze reczne wklepywanie produktów nie wchodzi w gre nie mam az tyle czasu smile.gif
Wiem ze mozna wyciagnac taka baze danych za pomoca skryptu niestety nie mam takiego skryptu, dlatego mysle nad programem np Fminer chodz spr wersje trialowa i tez nie zapowiada sie na szybkie zalatwienie tej sprawy. Moze ktos mi pomoze jak zrobic to szybko smile.gif

Dzieki i Pozdrawiam
johny_s
Skoro masz zamiar kopiować baze od kogoś innego to napisz do niego moze Ci sam udostępni ;]
markonix
Gdzieś te części będziesz kupować - poproś dostawce o taką bazę.
Pyton_000
Każda hurtownia ma przygotowane API lub pliki XML z ofertą, parsujesz i wrzucasz do sklepu. Tyle że taki pliki XML to grubo ponad kilkaset MB
Jeden ze sklepów dla którego robiłem co nieco (moto.) miał w ofercie prawie 800 tyś. prod.
omanek
a skad wziac plik xml jak koles przez telefon powiedzial ze takiego czegos nie udostepniaja
Pyton_000
Mnie się nie pytaj smile.gif To nie ja chcę robić sklep motoryzacyjny wink.gif
omanek
dzieki
markonix
Cytat(omanek @ 6.05.2014, 22:03:31 ) *
a skad wziac plik xml jak koles przez telefon powiedzial ze takiego czegos nie udostepniaja

A jak Ci niby prześle listę produktów? Przez telefon będzie dyktować? facepalmxd.gif

XML to tylko przykład formatu, a nie warunek konieczny.
Ogarnąć można nawet listę w Excelu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.