Witam,

Zaczynając od początku strona ma adresy www.strona.pl/kolekcja.php, www.strona.pl/kontakt.php itd. Podstrony nie są przesyłane przy pomocy ?wynik=abc. Po prostu każda podstrona jest w osobnym pliku php.

Do tej pory udało mi się stworzyć adresy bez końcówki .php.

Dodatkowo przekierowanie z adresów bez www na te z www oraz przekierowanie z www.strona.pl/index.php na www.strona.pl.

Problem jest z przekierowaniem adresów podstron np. www.strona.pl/kontakt.php na adres www.strona.pl/kontakt. Próbowałem już milion kombinacji i nic nie chce działać (albo w ogóle nie reaguje, albo wywala błąd).

Plik htaccess wygląda tak:

Kod
RewriteEngine On

#tworzy automatycznie przyjazne linki bez końcówki php
Options FollowSymLinks
RewriteCond %{RE[php][/php]QUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(.*)$ $1.php

#linki bez www przekierowuje na linki z www + strona główna bez index.php
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^strona.pl(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.strona.pl/$1 [R=302,L]
RewriteRule ^index.php$ http://www.strona.pl/ [R=302,L]

Tam gdzie tworzy automatycznie linki bez końcówek .php miałem wcześniej kod do ręcznego tworzenia podstron bez .php - do każdej podstrony osobno np.
#RewriteRule ^kolekcja$ /kolekcja.php
Tworzyły się nowe adresy ale jak dodałem kod do przekierowania to też nie chciało przekierować.

Na ten moment nie podałem kodu do przekierowania adresów z końcówkami .php na bez końcówek bo próbowałem już wielu rozwiązań i zero efektu, więc nie chciałem wklejać złego kodu.

Plik htaccess działa, gdyż tworzą się nowe linki bez końcówki .php i działa przekierowanie bez www na adresy z www. (to chyba świadczy, że serwer odczytuje htaccess questionmark.gif?)
Ale na wszelki wypadek dopiszę, że plik htaccess znajduje się w głównym katalogu public_html. Sam plik był już stworzony na serwerze w folderze public_html/cgi-bin/htaccess (obok był jeszcze plik php-fcgi ale jego nie przenosiłem do public_html). Serwer mam wykupiony na hekko.pl.

Szanuje Wasz czas, więc za rozwiązanie mojego problemu mogę zapłacić - skontaktuje się z osobą, która mi pomoże.

Proszę o podanie kodu do htaccess na przekierowanie z podstrony www.strona.pl/kontakt.php na stronę www.strona.pl/kontakt. Tak jak wcześniej wspomniałem strona na którą chce przekierować już istnieje, brak tylko samego przekierowania.

Pozdrawiam