falcon85
25.07.2013, 07:44:55
Witam,
Mam taki problem: Przy edycji tylko i wyłącznie jquery NetBeans zamula tzn. piszę np. ciągiem jakiś kod czy naciskam losowo klawisze i tekst pojawia się dopiero po chwili, przechodząc po kodzie strzałkami kursor pojawia się dopiero po chwili tam gdzie chciałem przejść.
Dzieje się to tylko przy edycji kodu javascript. Jeśli mam plik widoku gdzie jest html i jquery to we fragmencie z html jest wszystko ok. W plikach z php też jest ok.
Miał ktoś z Was taki przypadek?
sowiq
25.07.2013, 08:11:34
Tak, też tak miałem. I nie chodzi tu o jQuery, ale ogólnie o pliki JS. Podejrzewam jakiegoś buga w kolorowaniu składni.
Od kilku miesięcy jest już 7.3
falcon85
25.07.2013, 08:23:55
Z tego co widzę w programie nie ma opcji aktualizacji. Ściągam v.7.3.
@sowiq: Jak aktualizowałeś NB to projekty i ustawienia zostały czy były jakieś problemy? Obawiam się, że będę musiał projekty dodawać na nowo.
sowiq
25.07.2013, 11:40:03
Nie było problemów. Po pierwszym odpaleniu NB zapytał czy ma zaimportować ustawienia i pluginy ze starszej wersji. Ale dla 100% pewności możesz zrobić eksport starych ustawień jako backup. Tools > Options > Export.
Co do projektów, to będziesz je musiał po prostu pootwierać na nowo. Nie trzeba tworzyć ich jeszcze raz.
falcon85
25.07.2013, 15:20:30
Faktycznie po zainstalowaniu 7.3 śmiga aż miło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.