Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dell - dziwne objawy "starzenia się"
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
r4xz
Witam,

Posiadam laptop firmy Dell (Inspiron 15R N5110) już prawie 2 lata (gwarancja wygasa za jakieś 2-3 miesiące). Od jakiegoś miesiąca coraz bardziej nasila się problem z dziwnym dźwiękiem wydawanym przy odpalaniu praktycznie czegokolwiek (szczególnie jeśli dodatkowo w ruch musi pójść nvidia). Nawet jak pod ubuntu (tylko!) ruszam myszką to skrzeczy jakby pod pokrywą było stado chrząszczy... Co prawda znalazłem na to rozwiązanie, ale bardzo mnie niepokoi. Mianowicie przy zmianie daty w biosie na jakąś powiedzmy 05.2012 (aktualnie śmigam na 08.2012) problem znika. Wiem, brzmi to głupio, też na początku wybuchłem z kolegą śmiechem i pomyślałem "przypadek", ale nie... resetuje z datą aktualną - skrzeczy, resetuje ze zmienioną datą - nie skrzeczy, operację powtórzyłem tak 7-8 razy i za każdym razem się to sprawdzało. Jakieś sugestie? Reklamować? Przeinstalować bios? Miał ktoś podobny problem?

---edit--
a jest to możliwe, że po prostu samo wejście w bios i zmiana danych (jakichkolwiek) niejako resetuje ten bios?
sazian
pewnie specjaliści z Dell'a źle obliczyli datę automatycznego zepsucia...

Skoro jest jeszcze na gwarancji co to za problem? dzwonisz do serwisu, umawiasz się na wizytę,, serwisant przyjedzie do ciebie do domu i naprawi na miejscu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.