Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Szukanie elementu po name
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peter13135
Mam inputa o name="valuationform[graphicProject]"

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var el = $("input[name=valuationform[graphicProject]]");

Zwraca mi błąd
Kod
Syntax error, unrecognized expression: [name=valuationform[graphicProject]]

W czym jest problem ?
skowron-line
Nie ma czegoś takiego jak
Kod
[name=valuationform[graphicProject]]
ponieważ masz [[]] a nawias kwadratowy w selektorach oznacza atrybut ty masz 2 więc jQuery się gubi
żeby wyszukać wielowymiarowych tablic w nazwach musisz użyć document.getElementsByName.
greg.paw.90
  1. var el = $('input[name="valuationform[graphicProject]"]');

tak próbowałeś ?
piotrex41
Proponował bym zmienić nazwę inputa, bo te nawiasy kwadratowe mogą być źle odczytywane, ale może .attr() w jQuery coś pomoże. Zobacz tak:
Kod
var el = $('input').attr('name', 'valuationform[graphicProject]');
skowron-line
Cytat(piotrex41 @ 9.07.2012, 12:52:01 ) *
Proponował bym zmienić nazwę inputa, bo te nawiasy kwadratowe mogą być źle odczytywane, ale może .attr() w jQuery coś pomoże. Zobacz tak:
Kod
var el = $('input').attr('name', 'valuationform[graphicProject]');

A czy to przypadkiem nie nada wszystkim inputom na stronie atrybutu questionmark.gif
piotrex41
A może i masz rację biggrin.gif nie jestem pewny. Ale teraz daję kod którego ja używałem, tylko odnosił się do title a nie do name, no i nie było tam nawiasów kwadratowych. Przy okazji dodam, że należało by nadać ID dla FORM w którym jest input dla szybszego odszukania i ograniczenia wyszukiwania.

Kod
var el = $('form#identyfikator input').attr('name');

Ten kod na 100% czyta wartość atrybutu name z inputa z formularza o id="identyfikator". Jeśli masz więcej inputów to możesz dla tego konkretnego też dać ID.
d3ut3r
hmm, u mnie na jQuery 1.7.2 działa bez problemu:

1. var el=$('input[name="test[key]"]');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.