Na swoim serwisie posiadam paginację stron działa mi ona bez zastrzeżeń, jednak w kolejnym elemencie musze ją zmodyfikować, ale tu tafiłem na problem z którym nie potrafię sobie już dłuższy czas poradzić, prosze o pomoc w temacie.
...... $ileNaStronie=13; //deklaruję ile linii ma być na stronie // w pierwszej kolejności zliczam parametr iloscPozycji (mój problem polega na tym, że nie wyświetlam rekordów na wprost z tabeli, gdyż w polach ilosc, ilosc1, ilosc2 mogą występować różen wartości i tak jeśli w polu ilosc=3 to ten rekord ma być wyświetlony trzy razy z wartością ilosc=1 i odpowiednio tak samo dla pól ilosc1 i ilosc2 $sql1 = "SELECT SUM(ilosc+ilosc1+ilosc2) FROM tabela1 WHERE nr_obw='{$formData['nr_obw']}'"; // Sprawdzam ile będzie stron { $strona=$ileStron; } else $strona=$_GET[page]; $from=($strona-1)*$ileNaStronie; $sql = "SELECT * FROM tabela1 WHERE nr_obw='{$formData['nr_obw']}' ORDER BY id_book ASC LIMIT $from, $ileNaStronie"; $poz = "SELECT ..... ..... ..... FROM tabela LEFT JOIN tabela1 ON tabela.id_book=tabela1.id_book LEFT JOIN tabela2 ON tabela.id_book=tabela2.id_book WHERE (((tabela1.ilosc>'0' or tabela1.ilosc1>'0' or tabela1.ilosc2>'0')) and tabela.nr_obw='{$formData['nr_obw']}') ORDER BY id_book ASC LIMIT $from, $ileNaStronie"; $wynik = mysql_query($poz);// i tutaj pewnie mam swojego babola, gdyż jeśli usunę z zapytania LIMIT..... to wyniki pojawią się na ekranie, a z limitem jest pusta tabelka if($zlicz) { if($ilePozycji>$ileNaStronie) { if($strona>1) //poprzednia strona { } ////////////////////////////////////////////// function odnosnik($page, $ofs) { if($page-$ofs > 1) { } } function odnosnikr($page, $ofs, $pagenum) { if($page+$ofs < $pagenum) { } } odnosnik($strona,20); odnosnik($strona,10); odnosnik($strona,2); odnosnik($strona,1); odnosnikr($strona,1,$ileStron); odnosnikr($strona,2,$ileStron); odnosnikr($strona,10,$ileStron); odnosnikr($strona,20,$ileStron); if($strona<$ileStron) { } } } { echo ' // Nagłówki tabeli ....... $i = 0; $k = $from; while($r = mysql_fetch_array($wynik)) //pętla latająca po wynikach i wyświetlająca je na ekranie .......