Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Potrzebuję pomocy
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
AlliasSs
Z góry przepraszam, jesli wybrałem zły dział ale nie wiedziałem gdzie mam to napisać.

Hmm... jak tu zacząć...
Jest taki czat IRC
I włąśnie na jednym z tych chatów QUAKENET mam kanał.
I chcę żeby ktoś zrobił mi stronkę która będzie sprawdzała obecność na tym czacie.
Tylko to ma wyglądać tak, że aby zgłosić obecność TRZEBA wejść na czat a nie, że ktoś raz wejdzie zapisze sobie link i bedzie wchodził bezpośrednio po przez ten link.

chodzi mi o coś takiego jak tu taj jest
http://www.awp.vot.pl

Jest osoba która jest w stanie wykonać coś takiego? Był bym bardzo wdzięczny ; )
kuba_pilach
Rzeczywiście zły dział.
Forum: Gotowe rozwiazania

W każdym razie, nikt tu ci nie poda gotowców. Sam pomyśl, jak to by można rozwiązać.
AlliasSs
Tylko, że nie mam zielonego pojęcia o php itd. znam aby html i to bardzo bardzo słabo, no i liczyłem na to, że na takim dużym forum znajdzię się jakiś człowiek dobrej woli, który zechce mi pomóc ; D
kuba_pilach
Nie znam za bardzo irca. Pewnie da się jakoś na serwerze utworzyć funkcję typu .obecnosc i będzie on generował linka, a zmienne do niego będzie brał z bazy danych... Bo musi być link unikalny i po wciśnieciu w niego, wywołuje odpowiedniego GETA na stronie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.