function produkty() { $get = mysql_query('SELECT id, nazwa, opis, cena,ilosc FROM produkty WHERE ilosc > 0 ORDER BY id DESC'); if(mysql_num_rows($get)==0) { echo'nie ma produktow do wyswietlenia'; } else { ?> <table border="0" cellspacing="2" cellpadding="2"> <th> Nazwa </th> <th> Opis </th> <th> Cena za szt. </th> <th> Akcja </th> <th> Szt. w mag. </th> <?php { ?> <tr> <td><center> <?php echo number_format($get_row['cena'],2);?> PLN </center> </td> <td><center> <?php echo '<a href="koszyk.php?dodaj='.$get_row['id'].'">Dodaj</a>';?> </center> </td> </tr> <?php } ?> </table> <?php } } ?>
Ta linijka pobiera mi produkty których ilość jest większa od 0
$get = mysql_query('SELECT id, nazwa, opis, cena,ilosc FROM produkty WHERE ilosc > 0 ORDER BY id DESC');
Chciałbym zrobić tak aby oprócz ilości brała pod uwagę grupę, więc dopisałem AND grupa z1d:
$get = mysql_query('SELECT id, nazwa, opis, cena,ilosc FROM produkty WHERE ilosc > 0 AND grupa z1d ORDER BY id DESC');
ale wyrzuca mi błąd:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\xampp\htdocs\26\koszyk.php on line (w przypadku postu linia 6)
Powiem jeszcze że w bazie danych kolumna grupa jest typu VARCHAR.
Co zrobić aby to zadziało tak jak chcę.
Dziękuję.