Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Aktualizacja kilku rekordów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wejewo
$listalig .= '<form method="POST" action="tabele.php?page=admin"><tr><td width="10%" class="trow1" align="center"><strong>'.$l['id'].'</strong></td><td width="35%" class="trow1" align="center"><input type="text" name="name['.$l['id'].']" size="50" value="'.$l['name'].'"></td><td width="5%" class="trow1" align="center"><input size="5" type="text" style="text-align:center;" name="which['.$l['id'].']" value="'.$l['which'].'"></td><td width="5%" class="trow1" align="center"><input type="hidden" value="'.$l['id'].'" name="idligadel"><input type="submit" id="delbutton" value="" name="delliga"></td></tr></form>';

Witam mam problem bo nie wiem jak to zaaktualizować, wyświetlam kilka takich samych rekordów w polu input które jako name maja name[id] id z mysql, jako tablica. Tylko nie wiem jak tu zaaktualizować.
Barcelona
Kolego umieść kod w tagach HTML bądź PHP, to będzie czytelniejsze.
Jest polecenie UPDATE, które aktualizuje dane w tabeli:
  1. UPDATE nazwa_tabeli SET nazwa_pola1=wartosc_pola1, nazwa_pola2=wartosc_pola2 WHERE id='$id'
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.