Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Pozycjonowanie elementów w divie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Monter08
Witam! Mam problem z poprawnym ustawieniem pozycji elementów w divie. Otóż posiadam div w którym umieszczany jest news, w tym bloku ustawiane są takie elementy jak data, tytuł, i wartość newsa, chciałbym aby elementy te były zawsze w tym samym miejscu tzn, aby nie było istotne długość tekstu, ponieważ aktualnie używam position relative i gdy tekst jest mały zeskakuje w wolne miejsce na górę. Position absolute całkowicie odpada, ponieważ psuje to widok wizualny wyświetlania newsów ponieważ działa tam animacja chowania i pokazywania newsow, a jeżeli dam position absolute to treść będzie zawsze widoczna.
Dziękuje, pozdrawiam.
Abaddor
"gdy tekst jest mały zeskakuje w wolne miejsce na górę"

hmm... dodaj w CSS cos takiego jak:

1. clear: both;

A najlepiej pokaż linka do strony z problemem, to zaraz ułoży smile.gif
krzywy36
nie trzeba się bawić z position. Wszystko ustawiasz za pomocą float i clear. Najlepiej tak jak pisał Abaddor pokaż linka do strony.
Monter08
Dziękuje bardzo, clear rozwiązało problem, a jaki sposób polecacie gdy jeden element jest powiedzmy 20px niżej niż poprzedni?
Chodzi mi dokładnie o to, umieszczenie elementów w newsie, użyłem je poprzez margin, i teraz się zastanawiam czy nie zgrzeszyłem smile.gif (Strona jeszcze nie była sprawdzana pod kątem zgodności z wszystkimi przeglądarkami, w szczególności IE, zastanawiam się czy jest sens pisać osobny css dla ie [takie pytanie na marginesie tongue.gif] bo jak wiadomo tam panują inne zasady.)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.