Witam serdecznie,

potrzebuje aby jakis spryciarz napisał dla mnie narzędzie, które będzie pobierało treść z jednej strony i dodawało ją na moją stronę opartą na phpbb. urządzenie ma się odpalać na serwerze za pomocą crona. po więcej informacji prosze pisać za pośrednictwem pw

w odpowiedzi przedstawię szczegółowy opis działąnia potrzebnych mi narzędzi.

Tak naprawdę będę potrzebował dwa narzędzia pobierające treści z dwóch różnych stron i dodające je na inną stronę. Zalezy mi na czasie, wiec nie zwlekać, i pisac do mnie na priv. Ponadtto będę potrzebował drobnej mopdyfikacji innego narzędzia, które już posiadam.

pozdrawiam

ponawiam ofertę. potrzebne mi narzędzie pobierające posty z jednego forum i dodające je na inne forum oparte na phpbb

czekam na oferty

podaje dokladna specyfikacje narzedzia:

narzedzie ma pobierać posty z jednego forum i dodawać je na inne forum opartym na phpbb.

zapewne aby pobrać post z pierwszego forum narzedzie bedzie musialo sie na nim zalogować.

na drugim forum każdy post ma być dodany przez innego użytkownika. ponadto data dodania ma być losowa i chronologiczna.

posty na forum maja być dodawane w takiej samej kategorii w jakiej sa na forum z ktorego zostaly pobrane.

czyli zalozmy narzedzie pobiera w szystkie posty z jednego tematu w danej kategorii i dodaje je na drugim forum w tej samej kategorii. towrzy w niej ten temat i dodaje wszystkie posty ( kazdy post jako inny uzytkownik i dodanyw innym czasie)

w nastepnym cyklu uruchomienia narzedzie ma pobierać posty z kolejnego tematu. itak dalej

interesuje mnie pobieranie postow z tego forum

http://www.forum.com/viewtopic.php?t=13897321

jak widac przechodzenie na kolejne tematy bedzie proste bo wystarczy dodać jeden do wartos ci liczbowej

nastepnie z tak wygenerowanego tematu ma zostac pobrana kategoria, i stworzony taki sam temat na innym forum opartym na php bb w odpowiedniej mu kategorii i maja tam zostac dodane te wszystkie posty

fajnie by bylo jakby narzedzie tworzylo te kategorie samodzielnie jesli na drugim forum taka kategoria jeszcze nie istnieje - aczkolwiek nie jest to wariant konieczny.

i jesli chodzi o to jakie maja byc daty dodanych postow - chodzi mi o takie rozwiazanie

date dodania najstarszego postu okreslimy między dwoma datami - powiedzmy najstarzy post w temacie ma byc dodany przykladowo miedzy 12.12.2010 a 12.12.2011 roku

z tych wartosci skrypt wybierze jedna date - powiedzmy 12.3.2011 jako date dodania najstarszego postu

i doda kolejno wszystkie posty z datami między 12.3.2011 a aktualną datą

oczywiscie kazdy post ma byc dodany jako losowo wybrany z bazy uzytkownik

aha i jeszcze jedno - aby nie przeciązać serwera chcialbym aby narzedzie pobieralo posaty tylko z pierwszej strony danego tematu\

to tyle jesli chodzi o taki opis narzedzie jakie potrzebuje

czekam na oferty. najwazniejsza dla mnie jest szybka realizacja zlecenia

poraz kolejny powiadamiam o aktywności zlecenia.
chetnych prosze o kontakt na pw