Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP] Kilka pytan
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
aneteczka
Pracuje nad strona i zastanawiam sie nad kilkoma rzeczami:

język na stronie i miedzy nimi - mianowicie mam na stronie opcje wyboru jezyka - chcialabym zastosowac request np. index.php?language=english

teraz sie zastanawiam - strona ma podstrony i stronicowanie tez i na kazdej stronie mozna zmienic ten jezyk czyli ten url moze byc bardziej zlozony z wieloma requestami i teraz sie zastanawiam wlasnie jak to zrobic zeby po kliknieciu na flage np. polska reques language zmienil sie na polish i odwrotnie ?

np. jest juz ten request ktorys z nich ale ja nie wiem ktory, i to byloby wtedy bez sensu zeby pisac "z gory" bo by wygladalo jakos tak:

np. (w jquery)

$("#guzik").change( function() {

url = aktualny url (byc moze juz z requestem od wyboru jezyka)

nowy url = url + "&language=english" (czyli na koniec bysmy dostali url z dwoma np. language=polsih&language=polish)

})

jest troche pozno i nie mam glowy do myslenia - mam nadzieje ze wiecie co mam na mysli
longinus_torwaldzki
Cześć,
rozumiem że po zmianie języka chcesz wrócić dokładnie na tą samą podstrone ze wszystkimi podanymi wcześniej parametrami.
Nie wiem czy to jest optymalne rozwiązanie ale informację o wybranym języku możesz przechować w sesji a skoro już się bawisz jquery to informację o zmianie języka wysłać ajaxem. Potem tylko odświeżyć stronę i voila...

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.