Wymienię jakie mam zbudowane tabele...
am_linie_zkkm - przechowuje dane na temat każdej z linii jest tu wpisywane z jakiego przystanku rusza i na jakim kończy
am_przystanki_zkkm - przechowuje dane na temat każdego przystanku odpowiednio miasto i nazwa przystanku
am_objaśnienia - przechowuje dane na temat objaśnień, kiedy autobus ma jakiś dopisek przy godzinie ze jedzie inaczej
am_linie_przystanki_zkkm - Przechowuje dane na temat struktury linii, którędy przejeżdża i również objaśnienia są dodawane dla poszczególnej trasy
am_start_kursy - oczywiście tutaj konkretnie opisany kurs danego autobusu, zawiera dane id linii, przystanku, dnia, kierunku, rodzaju trasy oraz o której godzinie wyjeżdża z konkretnego miejsca.
Wszystko to dodawane jest automatycznie poprzez pętle zbudowaną typowo pod dodawanie kursów.
Myślę żeby zrobić to tak zebrać dane na temat tego jaki autobus przejeżdża przez przystanek początkowy, następnie sprawdzić czy dojeżdża do przystanku końcowego, jeśli tak to brak przesiadek i jednym autobusem dotrzemy do celu oczywiście obliczyć czas między przystankiem końcowym a początkowym. Jeśli jednak nie dojeżdża do przystanku końcowego, to zebrać dane na temat tego jakie autobusy przejeżdżają przez przystanek końcowy. Następnie zbadać czy te 2 linie przecinają jakoś swoją trasę. Jeśli tak to ten przystanek ustalić jako przesiadkę, jeśli nie to już gorzej bo trzeba szukać 3 autobusu co oznacza 2 przesiadki. Tylko że takie coś już nie bardzo wiem jak zbudować

.