Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fopen itp
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sbs2000
Witam server na ktorym mam strone Apache/2.0.49 (Gentoo/Linux) mod_ssl/2.0.49 OpenSSL/0.9.7d php/4.3.6 ma zablokowane funkcje fopen, fwrite, fclose, flock itp dlatego nie moge wysylac danych z formularza do plikow txt ani odczytac danych np statystyk lub ilosc osob online questionmark.gif? co musze powiedziec adminowi aby to odblokowal questionmark.gif? Co on musi zrobi aby te blokady nie dotyczyly mojej strony questionmark.gif? przyklad wykorzystania odczytu danych

[php:1:2c1d9491dc]
// jezeli dane uzytkownika zostaly wprowadzone
if ($seenform !="y"):
print "$form";
else:
$fd = fopen("rekruci.txt", "a");
$imie = str_replace("|", "", $imie);
$email = str_replace("|", "", $email);
// pozostale informacje
$user_row = $imie."|".$nick."|".$exklan."|".$email."|".$gg."|".$tlen."|".$siec."|".$inne3."|".$jezyk."|".$cs."|".$dokladnie."|".$mapa."|".$bron."|".$wojewodztwo."|".$inne2."|".$miasto."|".$opis."n";
fwrite($fd, $user_row) or die ("Nie mozna dopisac danych!");
fclose($fd);
print "<center>Twoje zgloszenie zostalo przyjete! <a
href="index.php?akcja=rekrutacja">Kliknij tutaj</a> aby powrocic do poprzedniej strony.</center>";
endif;
?>
[/php:1:2c1d9491dc]

Jesli nie mozna dodac ani odczytac danych z plikow txt to znaczy ze sa zablokowane te funkcje questionmark.gif? sprawdzalem fsockopen i tez nie dziala czyli jest zablokowane! Jak i gdzie mozna to odblokowac
sbs2000
Tylko ze admin sie pytal mnie jak to odblokowac questionmark.gif? i tu jest pies pogrzebany questionmark.gif wie ktos jak sie to wlacza?questionmark.gif to przekaze adminowi sprawdz sobie www.nbkclan.kom.pl umnie na localu dziala np dodane info z forumlarzy w dzialach rektutacja itp. a tam nie czyli zablokowane
Majdan
Dziwny ten admin. 8O Jeżeli są zablokowane, to ktoś musiał je zablokować. Najwidoczniej on to zrobił i wie jak to odblokować.
sbs2000
No nie wiem czy to on stawial server czy siedzi tam jako admin czy on je blokowal questionmark.gifquestionmark.gif Ale wie ktos jak to odblokowac questionmark.gif czy to jakas tajemnica
Majdan
Jeżeli podane przez Ciebie funkcje są zablokowane, to możesz je w pewnym stopniu ominąć:

Zamiast:
[php:1:699801ff9e]<?php
$plik = "plik.txt";
$fp = fopen($plik, "r");
$tek = fread($fp, filesize($plik));
fclose($fp);
?>[/php:1:699801ff9e]

Możesz dać:
[php:1:699801ff9e]<?php
$plik = "plik.txt";
$tek = implode(file($plik));
?>[/php:1:699801ff9e]

Jednak ten drugi sposób jest nieco wolniejszy. Poza tym w tym wypadku nie będziesz mógł zapisywać danych do pliku.
sbs2000
No dzieki sprawdze... to z ta blokada to chyba jednak naprawde tajemnica kucze moze jak komus zaplace to mi zdradzi jak sie to wylacza
sbs2000
No dzieki sprawdze... to z ta blokada to chyba jednak naprawde tajemnica kucze moze jak komus zaplace to mi zdradzi jak sie to wylacza questionmark.gif? GDYBY KTOS MI POWIEDZIAL JAK SIE TO ODBLOKOWUJE BYLBYM BARDZO ZOBOWIAZANY
sbs2000
A wiec nie da sie tych funkcji wlaczyc questionmark.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.