the_eater
15.07.2010, 13:06:28
Witam,
czy ktoś z was stosuje/stosował/zetknął się z frameworkami css?? jeśli tak to czy mógłby tutaj opisać swoje doświadczenia (zarówno te gorsze jak i lepsze) z nimi?
Z góry dziękuję
sunpietro
15.07.2010, 14:43:55
Stosowałem kiedyś 960.gs ale jakoś mi nie przypadł do gustu. Pomaga on w ładnym ułożeniu elementów na stronie, ale stosowanie klas jest dla mnie dość nieintuicyjne.
erix
15.07.2010, 16:57:57
...poza tym, upada trochę logika stosowania CSS - w celu uniezależnienia nazwy od wyglądu. A doklejanie klasami, czy obejmowanie dodatkowymi kontenerami raczej przeczy semantyce.
vokiel
15.07.2010, 19:25:54
Moim zdaniem frameworki css to taka moda na słowo framework. Jakby nie można było niczego napisać bez pomocy frameworka... Po stronie serwera framework, javascrip - framework, css - framework, niedługo jeszcze będzie framework do xHTML'a...
Według mnie frameworki css wprowadzają zbędną nadmiarowość, jak zresztą większość frameworków z tym, że tamte dają wiele w zamian, a framework do css prawie nic.
kilas88
15.07.2010, 20:11:07
Lepiej walnąć reset css + własne style i po kłopocie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.