Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: frameworki css
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
the_eater
Witam,

czy ktoś z was stosuje/stosował/zetknął się z frameworkami css?? jeśli tak to czy mógłby tutaj opisać swoje doświadczenia (zarówno te gorsze jak i lepsze) z nimi?

Z góry dziękuję
sunpietro
Stosowałem kiedyś 960.gs ale jakoś mi nie przypadł do gustu. Pomaga on w ładnym ułożeniu elementów na stronie, ale stosowanie klas jest dla mnie dość nieintuicyjne.
erix
...poza tym, upada trochę logika stosowania CSS - w celu uniezależnienia nazwy od wyglądu. A doklejanie klasami, czy obejmowanie dodatkowymi kontenerami raczej przeczy semantyce.
vokiel
Moim zdaniem frameworki css to taka moda na słowo framework. Jakby nie można było niczego napisać bez pomocy frameworka... Po stronie serwera framework, javascrip - framework, css - framework, niedługo jeszcze będzie framework do xHTML'a...

Według mnie frameworki css wprowadzają zbędną nadmiarowość, jak zresztą większość frameworków z tym, że tamte dają wiele w zamian, a framework do css prawie nic.
kilas88
Lepiej walnąć reset css + własne style i po kłopocie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.