Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warning: Cannot add header information???
Forum PHP.pl > Forum > PHP
l3cho
Gdy użytkownik się zarejestruje pojawia się u góry strony coś takiego:

Warning: Cannot add header information - headers already sent in page_header.php on line 449

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /data/members/free/tripod/uk/d/b/a/dbager/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php:449) in page_header.php on line 450

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /data/members/free/tripod/uk/d/b/a/dbager/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php:449) in page_header.php on line 451

Co zrobic by to się nie pojawiało?questionmark.gif A tak wogole to jak odnalezc to linie 450 i 451?
kicaj
Cytat
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /data/members/free/tripod/uk/d/b/a/dbager/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php:449) in page_header.php on line 450

Mam taki sam problem nie wiem co zonacza linia: ...includes/page_header.php:449??

Cytat
Co zrobic by to się nie pojawiało?questionmark.gif A tak wogole to jak odnalezc to linie 450 i 451?

Musisz miec dobry program do HTMLa albo php bo w nich sa numerowane linie smile.gif
kicaj
W pliku php.ini niby trzeba zmienic output_buffering = off na on... qrde ale mi nie dziala z on, tzn dalej wyskakuje blad, ale jak zmienie off na 1 to jest spox
l3cho
Hmm a gdzie dokladnie znajduje sie ten php.ini cos go nie umie znalezc ;[
kicaj
W winie w C:/windows smile.gif
GeoS
W drive:/php/, drive:/php4, drive:/win98, drive:/winnt, ... aaevil.gif

Sugeruje EOT.
polaczek
No więc po polsku błąd mówi że coś zostało wysłane już do przeglądarki, szczeże sam nie wiem po co jest ten błąd ale jeżeli użyjemy @ przed funkcją wszytko powinno byc ok, sprawdzone w praktyce:). Naprawde dużo sie kiedyś nad tym głowiłem, i wypróbowałem małpy i zadziałało cookies poprawnie jest wysyłane i wszytko działa;) pozdrowinia jak coś to odpowidać. Linika z 477 czy która tam winksmiley.jpg powinna wyglądać tak:
Kod
@setcookie(właściwość);

Polecam Pajączka jako edytora pokazuje nr wiersza i litery bardzo przydatne zwierze:)
Polecam sie na przyszłość:)
l3cho
Bo dodaniu @ przed odpoweidnimi znakami gdy daje na resjestracje nowego uzytkownika wyskakuje informacja -
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

A ja tylko dodalem @ do pliku page_header.php sad.gif
kurtz
Cytat
Bo dodaniu @ przed odpoweidnimi znakami gdy daje na resjestracje nowego uzytkownika wyskakuje informacja -  
phpBB : Critical Error  

Could not connect to the database  

A ja tylko dodalem @ do pliku page_header.php :(
no to zostalo tobie przetlumaczyc ten komunikat. akurat na tyle musisz znac angielski jesli zamierzasz korzystac z cudzych rozwiazan. nie ma przebacz.
polaczek
Ten błąd to już nie moja winna oznacza że nie może sie połączyć z baza dannych.
swiderski
Proponuję skorzystać z funkcji ob_start();

Rozwiąże ona twój problem, mimo, że kod jest i tak z jakimś błędem.

Normalnie, podczas wykonywania skryptu php wszystkie dane wyjściowe są od razu wysyłane do przeglądarki. Mechanizm buforowania pozwala natomiast wstrzymać wysyłanie danych do przeglądarki do czasu gdy tego nie wymusimy. Buforowanie rozpoczynamy funkcją ob_start(), a kończymy przy użyciu funkcji ob_end_flush().

Oto przykład:
Zły zapis
Kod
<?php

echo "Początek skryptu<br>";

setcookie("ciacho"); // Źle!

echo "Koniec skryptu";

?>

Dobry zapis

Kod
<?php

ob_start();

echo "Początek skryptu<br>";

setcookie("ciacho");

echo "Koniec skryptu";

ob_end_flush();

?>

Dzięki tej funkcji można też kompresować strony " ob_start("ob_gzhandler"); ";
Funkcja ta kompresuje cały buforowany tekst.

Przykłąd:
Kod
<?php

ob_start("ob_gzhandler");

?>

<html>

<head>

<meta name="Description" content="Przykład">

</head>

<body>

<!-- Treść strony -->

</body>

</html>

<?php

ob_end_flush();

?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.