Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z wył registar globals w Krasnalu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ulysess
witam we wszystkich plikach php.ini jakie są w krasnalu ustawiłem register_globals = Off zapisałem a następnie zrestartowałem serwer , problem w tym że dalej działa :/...
mydoom.h
utwórz pliczek

info.php, a w nim
  1. <?php
  2. ?>

i podaj link do niego

ewentualnie tylko linijkę

Cytat
Loaded Configuration File
athei
Krasnal to historia... skorzystaj z czegoś nowszego (wamp, xampp, wampstack).
Ulysess
ok moge zapisac w postaci html ale od razu mówię w pliku php.ini jest OFF ... a w phpinfo ON :|

zostawiłem tabelke z configiem

http://wrzucacz.pl/file/8451274207095

wolał bym zostać przy krasnalu ponieważ już sie przyzwyczaiłem i co najważniejsze mam tutaj MYSQL 4.1 oraz php 4 co mi bardzo odpowiada ponieważ serwer wirtualny komercyjny który mam ma te same wersje a to co mi proponujesz widzę że bazuje na najnowszych wersjach php , mysql..

wielkie dzięki mydoom za pomoc smile.gif naprowadziłes mnie na odpowiedź.. w phpinfo zobaczyłem że plik php.ini jest w katalgu windows a nie jak wcześniej myślałem katalogu krasnala . w tym win zmieniłem i wszystko jest jak powinno smile.gif
croc
Upewnij się czy na pewno edytujesz plik C:\Windows\php.ini. Prawdopodobnie masz kilka plików php.ini.

P.S. Krasnal to NAPRAWDĘ przeżytek smile.gif Lepiej spróbuj zainstalować Apache + PHP + MySQL sam wg tutoriali - będziesz miał przynajmniej najnowsze wersje i zero śmieci.
bolverk
register_globals to jest zmienna którą da się zmieniać w plikach .htaccess. Spróbuj może czegoś takiego w tym pliku:
Kod
php_value register_globals 0

Powinno zadzialać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.