Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Jak uruchomić IE7 i IE8 na Win XP sp1
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
AboutMe
Witam,

Czy ktoś zna jakiś sposób na uruchomienie IE7 i IE8 na windowsie xp z sp1? Jakąś wirtualną maszynę? Symulator?
Niech mi nikt tylko nie doradza browsershots.org
krzysztof_kf
Proszę Linik
gigzorr
IeTester

/edit too late sad.gif
AboutMe
Próbowałem ten soft już dawno, niestety wymaga SP2 sadsmiley02.gif
BTW, Znalazłem takie coś http://cross-browser.appspot.com/ i jest o niebo lepsze od browsershots.org - szybsze i wysoka jakość zrzutów.
pedro84
Jak już masz używać IETester to lepiej nie sprawdzaj w ogóle... Dno i sto metrów mułu.

Chcesz to zrobić konkretnie i profesjonalnie? VMWare + virtualna maszyna systemu jaki potrzebujesz.
kapuch
No i ma dla kazdej wersji ie instalowac osobny system? Dno i sto metrow mulu tongue.gif
Czemu odradzasz ietester? Moze jakies konkretne powody?
Jeszcze sa strony ktore robia zrzuty ekranow z roznych przegladarek i to lepsze od browsershot.com.
Ten twoj sposob jest dobry, gdy zajmujesz sie tym zawodowo, a nie zwyklemu szaremu "webmasterowi" doradzasz instalowanie wirtualnych systemow, zeby stronke pod roznymi wersjami ie sprawdzic, byc moze raz w zyciu :]
pedro84
Cytat(kapuch @ 8.05.2010, 23:04:07 ) *
No i ma dla kazdej wersji ie instalowac osobny system? Dno i sto metrow mulu tongue.gif
Czemu odradzasz ietester? Moze jakies konkretne powody?
Jeszcze sa strony ktore robia zrzuty ekranow z roznych przegladarek i to lepsze od browsershot.com.
Ten twoj sposob jest dobry, gdy zajmujesz sie tym zawodowo, a nie zwyklemu szaremu "webmasterowi" doradzasz instalowanie wirtualnych systemow, zeby stronke pod roznymi wersjami ie sprawdzic, byc moze raz w zyciu :]

? Wiesz o czym Ty mówisz? smile.gif Instalować osobny system? WTF? Słyszałeś o czymś takim jak klonowanie wirtualnych maszyn? Raptem 10 minut roboty.
---
Jeśli masz strone o przepisach kuchni kaszubskiej no to oczywiste jest, że żadne poważne testowanie nie jest wymagane. Tu się zgadzam, ale jeśli to coś poważniejszego to i podejście powinno być poważne.
kapuch
Cytat(pedro84 @ 8.05.2010, 23:15:17 ) *
? Wiesz o czym Ty mówisz? smile.gif Instalować osobny system? WTF? Słyszałeś o czymś takim jak klonowanie wirtualnych maszyn? Raptem 10 minut roboty.
---
Jeśli masz strone o przepisach kuchni kaszubskiej no to oczywiste jest, że żadne poważne testowanie nie jest wymagane. Tu się zgadzam, ale jeśli to coś poważniejszego to i podejście powinno być poważne.

Niech i bedzie, ze mozna klonowac, ale pierw musisz choc jeden zainstalowac, dodatkowo zasmiecasz dysk po to, aby sprawdzic czy czasami padding nie rozjechal mi layoutu.

EDIT:
Nie doczytalem stopki, bo myslalem ze to Twoj podpis - zmylilo mnie to "---" winksmiley.jpg
Wlasnie o to mi chodzilo, ze dla zwyklego domowego uzytku ietester to chyba najlepsze rozwiazanie smile.gif
tehaha
a ja dołączę się do pytania dlaczego IETester jest zły? Mam zainstalowe IE6,7,8 oddzielnie ale mam też IEtester, testuje na IETester ale na końcu dla pewności sprawdzam jeszcze na oddzielnych IE i szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy oprócz takiej, że IETester czasami ma problemy ze skryptami javascript, ale co do wyświetlania treści to robi tak samo jak IE6 zainstalowany oddzielnie....więc jak możesz to napisz co takiego zraziło Cię do IETestera
pedro84
Cytat(kapuch @ 8.05.2010, 23:32:01 ) *
Niech i bedzie, ze mozna klonowac, ale pierw musisz choc jeden zainstalowac, dodatkowo zasmiecasz dysk po to, aby sprawdzic czy czasami padding nie rozjechal mi layoutu.
EDIT:
Nie doczytalem stopki, bo myslalem ze to Twoj podpis - zmylilo mnie to "---" winksmiley.jpg
Wlasnie o to mi chodzilo, ze dla zwyklego domowego uzytku ietester to chyba najlepsze rozwiazanie smile.gif

Tu się zgadzam, ale pamiętajmy, żeby rozróżnić użytek "domowy" od "niedomowego" smile.gif

Cytat(tehaha @ 8.05.2010, 23:45:37 ) *
a ja dołączę się do pytania dlaczego IETester jest zły? Mam zainstalowe IE6,7,8 oddzielnie ale mam też IEtester, testuje na IETester ale na końcu dla pewności sprawdzam jeszcze na oddzielnych IE i szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy oprócz takiej, że IETester czasami ma problemy ze skryptami javascript, ale co do wyświetlania treści to robi tak samo jak IE6 zainstalowany oddzielnie....więc jak możesz to napisz co takiego zraziło Cię do IETestera

Czasami? On ma problemy z najprostszymi skryptami. Zauważyłem też problemy z CSSem (zupełnie inna intepretacja). Nie używałem go długo, właściwie tylko do jednego serwisu, jak dla mnie, strata czasu.
evolucja
To skoro jesteśmy już w temacie, to proszę osoby które pisały, że znają lepszą alternatywe od http://browsershots.org/ o podanie konkretnych przykładów.
Albowiem ja nie spotkałem się jeszcze z usługą oferującą tak duży wybór przeglądarek i dodatkowych opcji jak rozdzielczość ekranu czy też wersja js/flasha.
kapuch
Cytat(evolucja @ 9.05.2010, 15:58:14 ) *
To skoro jesteśmy już w temacie, to proszę osoby które pisały, że znają lepszą alternatywe od http://browsershots.org/ o podanie konkretnych przykładów.
Albowiem ja nie spotkałem się jeszcze z usługą oferującą tak duży wybór przeglądarek i dodatkowych opcji jak rozdzielczość ekranu czy też wersja js/flasha.

Ja np. uzywam tej http://cross-browser.appspot.com
Ale to zalezy kto ma jakie wymagania, bo ta twoja strona ma wiecej opcji, ale dla mnie zbyt wolno laduje zdjecia i jakos bardzie pprzypasowala mi ta druga strona.
Kazdy ma swoje gusta winksmiley.jpg
erix
Nie przesadzajmy... Każdorazowo czekać, aż serwis przemieli mi stronę?

Microsoft udostępnia za free obrazy WXP i Visty z preinstalowanymi IE6, 7, 8, nie trzeba nic kombinować: http://www.microsoft.com/downloads/details...F1-73D0A413C8EF
AboutMe
Huh, 2GB ściągania... a nie zna ktoś innego sposobu bo muszę przetestować rozwijane menu, a znając życie to na pewno nie działa dobrze pod IE
pedro84
Cytat(AboutMe @ 13.05.2010, 14:54:54 ) *
Huh, 2GB ściągania... a nie zna ktoś innego sposobu bo muszę przetestować rozwijane menu, a znając życie to na pewno nie działa dobrze pod IE

Przecież masz podane kilka możliwości powyżej...

@down: Zdążyłby także, pobrać VMWare + zainstalować sobie Windowsa ewentualnie pobrać te wszystkie obrazy od MS.
blooregard
Cytat
a nie zna ktoś innego sposobu bo muszę przetestować rozwijane menu

Pierwszego posta w tym temacie napisałeś: 8.05.2010, 15:28:40

Teraz jest 13. maja, godzina 15.
Przez te 5 dni zdążyłbyś: wrzucić to menu na jakiś hosting, napisać posta z prośbą o przetestowanie w takiej i takiej przeglądarce na takim i takim systemie i dostać w odpowiedzi setkę uwag na temat jego działania z drugą setką propozycji, jak to poprawić/naprawić.

smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.