Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Poprawność kodu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lobopol
Mam takie pytanie odnośnie zaokrąglonych rogów
  1. -webkit-box-shadow: 2px 6px 10px rgba(0,0,0,0.6);
  2. -moz-box-shadow: 2px 6px 10px rgba(0,0,0,0.6);
  3. box-shadow: 2px 6px 10px rgba(0,0,0,0.6);
  4. border-radius: 10px;
  5. -moz-border-radius: 10px;
  6. -webkit-border-radius: 10px;

walidacja css na http://jigsaw.w3.org/css-validator/ wyrzuca mi błędy przy zaokrąglaniu i cieniach czemu? Czy dlatego, że nie jest to jeszcze w pełni wspierane?
pedro84
Pozwól, że zacytuję walidator:
Cytat
WłaWłaściwość box-shadow nie istnieje w CSS wersja 2.1, ale istnieje w : 0 2px 2px #cddbe2 0 2px 2px #cddbe2
lobopol
Ja wiem co mi walidator wyrzuca, ale interesuje mnie to czy nie jest to wielkim błędem. Czy przejmować się tym czy olać całkiem.
pedro84
Cytat(lobopol @ 25.04.2010, 12:27:22 ) *
Ja wiem co mi walidator wyrzuca, ale interesuje mnie to czy nie jest to wielkim błędem. Czy przejmować się tym czy olać całkiem.

Ja bym sugerował olanie, ale jeśli chcesz mieć w pełni walidujący się arkusz, to wrzuć to do jakiegoś osobnego akrusza i po sprawie smile.gif
lobopol
Wiem, że robię trochę z igły widły, ale skoro można to olać to nie ma zbytnio sensu rozbijania na kolejne pliki smile.gif.
krzysztof_kf
elementy atrybutu -moz- mogą ci wypluwać błędy ...
pedro84
Cytat(lobopol @ 25.04.2010, 12:38:34 ) *
Wiem, że robię trochę z igły widły, ale skoro można to olać to nie ma zbytnio sensu rozbijania na kolejne pliki smile.gif.

Tak, ale może na przykład chcieć mieć super walidujący się arkusz, wtedy najlepiej jest to "ukryć" smile.gif

Cytat(lobopol @ 25.04.2010, 12:38:34 ) *
elementy atrybutu -moz- mogą ci wypluwać błędy ...

Nie tylko to. Większość hacków CSS, ale także atrybuty z przedrostkami, min. -webkit, -moz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.