Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie e-mail ze strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
borysp
Witam

Czy może mi ktoś podpowiedzieć, albo dać kawałek kodu, jak napisać skrypt php który wysyła e-mail ze strony www bez użycia funkcji mail(...)?
krzysztof_kf
  1. <a href="mailto:adres e-mail">opis</a>
borysp
tak ale chodzi mi o to żeby to było bez programu pocztowego a przynajmniej nie jawnie
pedro84
Niejawnie (łącznie piszemy)? Możesz rozwinąć o co Ci w ogóle chodzi? Co chcesz uzyskać?
borysp
no np: chce miec na stronie przycisk który wyśle maila poprostu wciskasz wiadomość sie wysyła automatycznie bez rzadnej ingerencji ale nie moze byc to z wykorzystaniem funkcji mail() bo jest zablokowana
thek
Spróbuj więc wykorzystać klasy, które jej nie wykorzystują.Zapoznaj sę ze swiftmailerem lub phpmailerem. Mają one możliwość wysyłki poprzez choćby sendmaila lu zdefiniowego smtp.
borysp
masz moze przykłąd takiego skryptu?
thek
Podane przeze mnie nazwy projektów to biblioteki. Na stronach głównych ich masz odnośniki do dokumentacji. Tam masz przykłady zastosowania. Popatrz i pokombinuj. Jak wspomniałem, to nie skrypty, ale biblioteki. To Ty do nich musisz frontend i obsługę napisać.
borysp
dzieki poszukam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.