Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Alternatywa funkcji ssh2_connect
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mperlam
Cześć. Chcę połączyć się za pomocą SSH z moim serwerem (dedykowanym). Niestety nie istnieje w nim funkcja ssh2_connect i nie mam uprawnień roota aby ją zainstalować. Czy jest jakaś alternatywa aby połączyć się z tym serwerem?
mperlam
Korzystałem ze skryptu ale wykorzystuje on zapewne też ssh2 ponieważ nie mogę się połączyć (error).

SSH-2.0-OpenSSH_4.7p1 Debian-8ubuntu1.2 Protocol mismatch.

Dodam, że z serwerem nie moge połączyć się za pomocą Telnetu.
erix
Cytat
This class is not based on any PHP extension specifically meant to implement the SSH protocol. It only requires the PHP extensions bcmath and mcrypt.

Skoro tego nie zauważyłeś, to śmiem twierdzić, że źle coś ustawiłeś.
mperlam
Nie zapisuję klasy jako php (wysyłam plik tak, jak byl oryginalnie). Chyba, że muszę zmienić rozszerzenie na jakieś szczególne?

EDIT
Przepraszam, dałem powyżej error innej funkcji. Tutaj jest error klasy, którą podałeś:

1. An Exception Occured: SSH version 2.0 is not supported!
erix
http://phpseclib.sourceforge.net/
mperlam
Całkiem pokaźna biblioteka smile.gif Najważniejsze, że działa. Bardzo dziękuję.

Aby nie zakładać kolejnego tematu: Polecenie screen -r zwraca:

1. There is a screen on: 25291.pts-4.ks31667 (Attached) There is no screen to be resumed.

A powinno zwracać normalny proces. Jak później łączę się przez Putty to muszę robić killall i włączać procesy. Czy zna ktoś może receptę na problem?
help_mee
Witam - odświeżam gdyż biblioteka fajna, ale dokumentacja słaba - może ktoś wie jak chce wczytać screen -r pid...?
mi się pojawia Must be connected to a terminal. - szukałem ale nic nie ma napisane jak to tegoes smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.