Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload i ftp - różnice
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bleer
Właśnie jakie? (dla efektu działania skryptu)
zalew
dodam jedynie swoje male 'ale' z autopsji.. upload jest wadliwy. skrypt ktory dzialal poprawnie u mnie w domu, u kolegi w domu, u mnie w szkole.. u klienta sie wysypywal (na szczescie klientem byl kolega ktoremu przysluge robilem).. nikt z moich znajomych phpowcow nie potrafil powiedziec dlaczego.. wszedzie gdzie tylko ja usiadlem chodzilo, u tej jednej osoby, i bodajze jeszcze jednej.. error :/ nie wiem w ktorym miejscu mogl to byc moj blad sad.gif zwlaszcza ze byl praktycznie surowo wziety z php.net z tego co pamietam.
jak znajde ten skrypcik ktoregos dnia to go tu wrzuce do analizy, robilem go dosc dawno i nie mam pod reka, a napewno chcailbym do tego gadzetu wrocic :/

jutro jade do powaznego klienta dac mu panel admina i zrezygnowalem tam z uploadu :/
Seth
Upload przez strone wykorzystuje mechanizm przesylania danych przez przegladarke bodajze przez http na server po czym przez skrypt jet on odpowiednio przenoszony itp.
Ftp to osobny protokol, ktory wykorzystuje inny sposob kopjowania plikow. Wymagany jest do niego server FTP no i client do polaczenia sie do niego.

Upload ma ta zalete,ze nie wymaga dodatkowego servera ani klienta poza przegladarka i skryptem obslugujacym go.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.