Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobieranie danych z innej strony?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
killer99977
Witam,
może mi ktoś podać skrypt który pobierze dane z danej strony. Wiem że takich tematów ale nie znalazłem odpowiedniego.
Wicepsik
file_get_contents
Fifi209
Zależy do czego potrzebujesz...
Temat: Parsowanie strony lista

stąd zabierzesz przykłady ;]
Mustava
A jak pobrać/podejrzeć/itp zawartość div'a do którego np ajaxem załadowano jakąś treść?
Zapisując/podglądając źródło mamy np tylko główną stronę z divami, ale nie widać źródła treści załadowanej do diva.
Fifi209
W Javascript użyjesz:
document.getElementById('id_diva')
Mustava
No niby tak, ale gdybym chciał przeszukać np w php treść załadowaną do takiego diva (np preg_match'em) to jak mam się do tego "dokopać".
Berg
Na 100% nie jestem pewien ale się nie da. Ani czyste PHP ani np. Curl nie obsługują JS podczas pobierania treści. Jedynym rozwiązaniem jest podejrzenie źródła JS i wyłuskanie adresu strony z której pobierane są dane. Potem odpalasz file_get_contents (opcjonalnie, jeśli skrypt wymaga jakiś nagłówków to używasz curl'a) i pobierasz treść którą parsujesz do wymaganego przez Ciebie formatu.
zegarek84
Cytat(Berg @ 31.03.2010, 02:43:13 ) *
Na 100% nie jestem pewien ale się nie da. Ani czyste PHP ani np. Curl nie obsługują JS podczas pobierania treści. Jedynym rozwiązaniem jest podejrzenie źródła JS i wyłuskanie adresu strony z której pobierane są dane. Potem odpalasz file_get_contents (opcjonalnie, jeśli skrypt wymaga jakiś nagłówków to używasz curl'a) i pobierasz treść którą parsujesz do wymaganego przez Ciebie formatu.

Co z tego, że nie obsługuje jak obsługa tutaj nie potrzebna... co do "wyłuskania" adresu są prostsze sposoby niż analiza skryptów winksmiley.jpg - wystarczy w mozilli włączyć wtyczkę Live HTTP Headers i wszystko widać jak na dłoni - co się pobiera i z jakimi nagłówkami winksmiley.jpg (oraz oczywiście skąd)
Mustava
OK, ale nie chodzi tutaj (przynajmniej mnie) o mozillę czy inna przeglądarkę - chcę pobrać stronę z zawartością divów i te zawartości przeszukać automatycznie samymi skryptami php.
Berg
Ale treść w tych divach jest ładowana z skryptu JS, tak? Jeśli tak to samo wczytanie strony nie pomoże, musisz wczytać też treść z stron z których pobiera JS. @zegarek84 miał rację, najłatwiej adres wykryć używając Live HTTP Headers, ewentualnie Firebuga.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.