Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WinMySQLAdmin Critical Problem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
adisoft
Witam mam maly problem z winmysqladmin podczas startu servera winmysql wyswietla nastepujacy blad w Err File:::

Version: '4.1.0-alpha-max-nt' socket: '' port: 3306
MySql: ready for connections.
040225 14:04:41 mysql.user table is not updated to new password format; Disabling new password usage until mysql_fix_privilege_tables is run

040225 14:03:13 MySql: Shutdown Complete
040225 14:03:13 InnoDB: Shutdown completed
040225 14:03:09 InnoDB: Starting shutdown...

040225 14:03:08 MySql: Normal shutdown
040225 13:12:02 mysql.user table is not updated to new password format; Disabling new password usage until mysql_fix_privilege_tables is run

040225 13:10:25 MySql: Shutdown Complete
040225 13:10:25 InnoDB: Shutdown completed

Dziwne bo ogolnie wszystko chodzi bazy caly engine wszystko jest ok tylko taki blad ! jeszcz aby tego bylo malo nie mam tego sterownika myodbc a na www.mysql.com/products/myodbc/ nie kumam tego moze wie ktos jak to po ludzku zrobic i skad pobrac?questionmark.gif?
adisoft
pobralem ten sterownik MyODBC [MyODBC-3.51.06] zainstalowalem i teraz WinMySQLAdmin Wyswietla :::

MyODBC
Not Found

Driver Version: 03.51
Driver: C:WindowsSystem32myodbc3.dll
API Level: 2
Setup: C:WindowsSystem32myodbc3.dll
SQL Level: 1

to jest zle czy dobrze? bo na moje oko cos tu nie pasuje

PS problem z winmysqladmin dalej nie udalo mi sie go rozwiazac TRESC:::: w poscie wyzej!!!!:-)[/img]
scanner
Po cholerę MyODBC?
Cytat
040225 13:12:02 mysql.user table is not updated to new password format; Disabling new password usage until mysql_fix_privilege_tables is run
Widzisz co masz zrobić? Uruchom mysql_fix-priviledge-tables
Ludzie, czytać co Wam pisze na ekranie i myśleć !!!
adisoft
Dzieki i przepraszam!
adisoft
Ale kwestia MyODBC jest dobra?

Kod
MyODBC

Not Found

czy sterowik jest zle wrzucony te cale NOT FOUND mnie nie pokoi aplikacje z Code Charge wymagajace sterownika nie wspolpracuja tesuje nowy numer phpSolutions i chcialem sprawdzic ten artykul o Code Charge
Achi
Witam.
Ja mam podobny problem co Adisoft.
Zainstalowalem msql wg istrukcji z pewnej strony internetowej.
Niestety gdy sprawdzam czy msql dziala pod dosem, po wpisaniu komendy msql - u Jakub -p pyta o haslo, ktore wpisuje, ale pokazuje sie takie cos:
error 1045 Acces denied for user Jakub@localhost (usign password TAK)

Wpis do my.ini Setup w msql jest standartowy z tamtej strony:

Cytat
[WinMySQLAdmin]
Server=C:/MYSQL/bin/mysqld.exe
user=Jakub
password=123

[mysqld]
basedir=C:/MYSQL
#bind-address=192.168.16.6
datadir=C:/MYSQL/data
language=C:/MYSQL/share/polish
#slow query log#=
#tmpdir#=
#port=3306
#set-variable=key_buffer=16M

Ominalem ten krok i zainstalowalem msqlcc, ale podczas testu rowniez sie nie moge polaczyc, error wyskakuje podobny. Czytajac ten topic sciagnalem MyODBC, ale to nie pomoglo.

Prosze o pomoc
Achi

PS Chcialbym apelowac o wieksza cierpliwosc naszych guru smile.gif PO to jest to forum by lamki takie jak my mogly cos sie od Was nauczyc, a pewne sprawy ktore sa dla Was oczywiste, dla nas sa w sferze przypuszczen [/i]
adisoft
Dokladnie
Cytat
PS Chcialbym apelowac o wieksza cierpliwosc naszych guru  PO to jest to forum by lamki takie jak my mogly cos sie od Was nauczyc, a pewne sprawy ktore sa dla Was oczywiste, dla nas sa w sferze przypuszczen  

Nie daje posta do grupy super user bisior GOD tylko normalnie sie pytam nie skumalem manuala z MyODBC dlatego pytam sie czy to cale NOT FOUND ze nie znalazl sterownika a podaje sciezke a tak i tak Code Charge nie wspolpracuje z ta baza a wiec nie wiem:

Kod
1.

MyODBC

Not Found

2. Mam tego sql-a o nazwie:

Kod
mysql_fix_privilege_tables_323_to_40

Ktory niby jest naprawi moj konflikt o ktorym pisalem post wyzej

Cytat
040225 14:04:41 mysql.user table is not updated to new password format; Disabling new password usage until mysql_fix_privilege_tables is run  

Tylko gdzie mam go puscic w bazie danych tej glownej o nazwie MYSQL czy gdzies indziej?questionmark.gif

I jeszcze chcialbym sie dowiedziec uzytkownicy baz danych np. jakis gosciu z neta ktory przeglad np. forum jest na hoscie localhost user root nie ma hasla i haczyki ma SELECT, INSERT, UPDATE i DELETE, to mu chyba powinno wystarczyc ale jest jeszcze jedne konto ROOT wszystkie prawa i na haslo czyli moje konto + konto usera np Adrian Sikora
+ haslo + pelne prawa moze tak byc? W WinMySQL-u local user mam jako siebie czyli Adrian Sikora, Process takze jako ja Adrian Sikora host loclahost:1037 i odpowiedni komunikat na czym siedze np show proces list bo ogladam procesy?questionmark.gif
kszychu
Cytat
pobralem ten sterownik MyODBC [MyODBC-3.51.06] zainstalowalem i teraz WinMySQLAdmin Wyswietla :::

A skonfigurowałeś?....
Cytat
2. Mam tego sql-a o nazwie:

Tylko gdzie mam go puscic w bazie danych tej glownej o nazwie MYSQL czy gdzies indziej?questionmark.gif  

A nie możesz sam sprawdzić? Kurczę! Mądrzy ludzie męczą się, piszą manuale, tutoriale i inne tego typu pierdóły i po co to wszystko, skoro i tak prawie nikt tego nie czyta.....
Cytat
I jeszcze chcialbym sie dowiedziec uzytkownicy baz danych np. jakis gosciu z neta ktory przeglad np. forum  jest na hoscie localhost user root nie ma hasla i haczyki ma SELECT, INSERT, UPDATE i DELETE, to mu chyba powinno wystarczyc ale jest jeszcze jedne konto ROOT wszystkie prawa i na haslo czyli moje konto + konto usera np Adrian Sikora  
+ haslo + pelne prawa moze tak byc? W WinMySQL-u local user mam jako siebie czyli Adrian Sikora, Process takze jako ja Adrian Sikora host loclahost:1037  i odpowiedni komunikat na czym siedze np show proces list bo ogladam procesy?questionmark.gif

Sorry, ale nic z tego nie rozumiem! :?
adisoft
Nie wiem odnosnie tego MyODBC dalej nie dziala a jesli chodzi o blad ktory sie wyswietla w winmysqladmin podczas startu oraz zamkniecia serva :

Cytat

Probowalem uruchomic ten skrypt mysql_fix_privilege_tables_323_to_40.sql recznie
czyli : mysql -u root -p -f mysql < mysql_fix_privilege_tables_323_to_40.sql NAWET nie wystartowal a jak puszczam go na bazie tej glownej bazie danych MYSQL po przez phpMyAdmin otrzymuje komunikat typu:

Cytat
Błąd

zapytanie SQL :  

ALTER TABLE user
 ADD ssl_type enum('','ANY','X509', 'SPECIFIED') NOT NULL,
 ADD ssl_cipher BLOB NOT NULL,
 ADD x509_issuer BLOB NOT NULL,
 ADD x509_subject BLOB NOT NULL

MySQL zwrócił komunikat:  

Duplicate column name 'ssl_type'
adisoft
Konfigurowalem te cale MyODBC ale nic nie dziala .... Panowie GURU prosze o pomoc glownie odnosnie tego bledu w WnMySQLAdmin .... post wyzej napisalem wszystko czego sie dowiedzialem :cry:
adisoft
Ja juz nie wiem co mam zrobic aby to dzialalo blagam o help ... jak ktos wie co mam dokladnie zrobic to jest super wdzieczny Dziekuje za wyrozumialosc i pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.